Duurzame apps om te installeren op je smartphone

Zie je in de winkel soms ook door het bos de bomen niet meer met al die greenwashing? Deze apps helpen je snel verder!

Good on you

De modeindustrie voelt de druk van de consument om duurzamer te consumeren. Dus zowat elk kledingmerk zet tegenwoordig ergens de woorden “sustainability” en “responsability” op zijn website. Maar hoe weet je nu of ze écht het nodige doen? Deze app screent kledingmerken op hun ethische verantwoordelijkheid. Zo analyseren ze de arbeidsomstandigheden, milieuimpact en diervriendelijkheid van het merk. Je zal verbaasd zijn van de ontdekkingen die je hier doet!

Yuka

Met deze app kan je snel de ingrediënten van voeding en cosmetica checken. Deze app is best streng maar dat vinden wij helemaal oké! Want er gaat niets boven onze gezondheid! Gewoon even de barcode scannen en je ziet meteen of er gevaarlijke ingrediënten voor jouw gezondheid aanwezig zijn! Wat vooral opvalt is dat heel wat producten die beweren “natuurlijk” te zijn niet zo goed uit de scan komen… Ga er zelf maar eens mee aan de slag in de winkel!

Een belangrijke opmerking bij deze app is dat ze etherische oliën altijd als “laag risico” beschouwen. Etherische oliën zijn natuurlijke geurstoffen. En je kan inderdaad net zo goed op een natuurlijk als synthetisch parfum reageren. Wees je er dus van bewust dat geen enkel parfum goed uit deze screening zal komen!

Heb je zelf nog tips voor goede apps? Let me know!

Tot snel!

Liefs,
Evelien

Geen half werk meer: enkel nog maar volledig ethisch verantwoorde kleding

Het SOFlien avontuur startte destijds thuis met make-up en huidverzorging. Toen de verhuis naar de winkel eraan kwam was er plots veel meer ruimte en leek het me leuk om ook wat kleding te verkopen. Vrij onwetend begon ik eraan. Ik leerde de sector steeds beter en beter kennen en begon dingen te zien die ik op voorhand niet wist. Het triggerde me om mezelf er verder in te verdiepen en ik kwam erachter dat de mode-industrie één van de vervuilendste industrieën ter wereld is. Al die vervuiling voor… luxegoederen?

Het proces

Dus besloot ik op zoek te gaan naar merken die op een andere manier werken. Die beseffen welke impact ze hebben en ook hun best doen om deze telkens opnieuw zo laag mogelijk te krijgen. Die niet werken vanuit een businessmodel gericht op massaproductie en -consumptie. Maar elke dag mee investeren in nieuwe technologieën. Die de mensen waarmee ze samenwerken een eerlijk loon geven.

En zo kwam ik bij Armedangels terecht. Wat ik (en ook jullie) toen begonnen te ontdekken is een fantastisch verhaal. Het kan ook anders! En wat blijkt? Zowel jullie als ikzelf dragen het ook gewoon veel liever! Want het comfort is groter dankzij de natuurlijke materialen en goede snits. En ook de kwaliteit ligt zoveel hoger! En dat voor de juiste prijs. Niet te goedkoop waardoor er onmogelijk een eerlijk loon kan uitbetaald zijn en ook niet te duur voor wat het is. Gewoon EERLIJK! Zowel naar jullie als naar de mensen die de kleding maakten en naar onze planeet. Een perfect match dus voor SOFlien!

Mama zijn

In mijn persoonlijk leven ben ik in de eerste plaats vooral mama. Een drietal jaar geleden veranderde mijn leven drastisch met de geboorte van onze zoon maar ook mijn denkwijze. Plots is dat kleine wonder het allerbelangrijkste in jouw wereld en je zou er alles voor opofferen. En hij motiveert me dan ook elke dag om beter te doen voor zijn toekomst. En dat geldt ook voor mijn kleding. Hoe graag ik ook bezig ben met mode, geen enkele trend of merknaam is voor mij de toekomst van mijn zoon waard.

Vandaar dat ik de beslissing nam om enkel nog te werken met merken die “the real deal” zijn voor mij. Geen half werk maar die in alle stappen van de productieketen hun uiterste best doen om eco & fair kleding te produceren. Overheden werken te traag om een halt toe te roepen aan de vervuilende mode-industrie dus neem ik zelf het heft in handen. Want wat betreft de klimaatcrisis is er geen tijd meer. En ook voor de milieucrisis die ons daarna te wachten staat.

Vroeger hield ik zelf van shoppen en ook nu moet ik regelmatig weerstand bieden aan de verleiding. Ik speel dan altijd volgend zinnetje af in mijn hoofd, wie weet kan het jou ook helpen: “Elke consumptie die ik doe heeft een impact op de toekomst van onze kinderen.”

Greenwashing

Gelukkig merk ik dat klanten ook altijd bewuster gaan shoppen. En ook alsmaar meer eisen beginnen stellen qua duurzaamheid. Een trend die de hele mode-industrie voelt en waar dus ook massaal op wordt ingespeeld. Je ziet tegenwoordig op de website van elk merk wel het woorden “sustainability” staan en overal worden groene labeltjes aan kledingstukken gehangen.

Zo is een nieuwe trend in de fast fashion wereld het gebruik van gerecycleerd polyester als goedkoop duurzaam alternatief. Ze recycleren oude PET-flessen tot nieuwe kleding. Nee, dit zijn zelden oude kledingstukken die worden gerecycleerd omdat het recycleren van kledij een ontzettend tijdrovend en duur proces is. En ik wil hier toch nog even het volgende over kwijt: plastic blijft plastic. Ook al is het gerecycleerd. Een gerecycleerd polyester kledingstuk laat nog altijd microplastics los in ons water als je het wast en is ook niet biologisch afbreekbaar.

Duurzame productie is meer dan een paar kledingstukken per collectie produceren met (deels) ecologische stoffen. De productieketen is gewoon veel meer dan enkel de stofkeuze. Worden er chemicaliën gebruikt bij de kleuring? Wordt er gedacht aan afvalvermindering? Hoe gebeurt het transport? Worden er kledingoverschotten verbrand? Is het businessmodel gericht op massaconsumptie? Hoeveel collecties per jaar zijn er? Maken ze gebruik van herbruikbare energie? enz. En dan hebben we het nog niet gehad over het feit of het ook fair geproduceerde kledij is!

Ethisch verantwoorde collectie

Dus geen compromissen meer voor mij. Vanaf heden is onze collectie volledig ethisch verantwoord. We leggen de nadruk op slow fashion die tijdloos en kwaliteitsvol is. Synthetische materialen zal je zelden nog terugvinden in onze collectie, tenzij het nodig is om een kledingstuk bijvoorbeeld waterdicht te maken. Natuurlijke, comfortabele kledij waar je je goed in voelt en volledig je persoonlijke stijl mee kan creëren. Want geef nu toe: willen we echt allemaal in hetzelfde bloemenkleed aan de schoolpoort staan?

Jullie hebben ons aanbod al volop zien veranderen en dat zal waarschijnlijk in de toekomst nog regelmatig gebeuren. Want technologie staat gelukkig nooit stil. En ik ben ervan overtuigd dat deze ons in de toekomst nog fantastische nieuwe mogelijkheden zal bieden! Laat het me gerust weten hoe je hier tegenover staat of als je nog ideeën hebt!

Weet je zelf soms niet goed hoe eco & fair een kledingmerk nu eigenlijk produceert? Een eerste belangrijke maatstaf is hun transparantie. Wees alert voor vage teksten over duurzaamheid op hun website. Een goede app om ook te installeren op jouw telefoon is de “Good on you”-app. Zij beoordelen heel veel merken en ik kan je alvast zeggen dat er grote verrassingen tussen zitten!

Tot snel!

Liefs,
Evelien

Nieuw: Studio Nok Nok

Met veel trots stellen we jullie ons nieuwe merkje Studio Nok Nok voor! Twee dames, Joline en Fleur, uit het Antwerpse Bonheiden willen de wereld wat mooier maken met hun prachtige sieraden. Ze gebruiken hiervoor houtoverschotten afkomstig uit de zagerij van de familie van Joline. Ze laseren, schilderen en componeren de stukken zelf in het atelier. Volledig handgemaakt dus!

Elk sieraad bevat dus minstens één deel van geupcycled hout en draagt zo bij aan een duurzaam bosbeheer. Elk juweel heeft een unieke houtnerftekening en verder worden er nog andere materialen toegevoegd zoals vergulde metalen en hars.

Zo creëren ze telkens weer een unieke mix en match van kleuren en materialen. Alle oorbellen zijn zijn anti-allergisch en nikkelvrij. Want het leven is te kort om geen mooie oorbellen te dragen!

Bewust consumeren: Mijn zes shoppingregels

Vandaag vertel ik jullie alles over een aantal basisregels die ik volg tijdens het shoppen. Want als iets niet perfect past of niet de juiste kleur, samenstelling, enz. heeft, koop ik het  gewoonweg niet. Een visie die ik jullie graag wil meegeven want bewust consumeren zorgt voor duurzame consumptie.

1€ per draagbeurt

Om in te schatten of de prijs die ik betaal voor het kledingstuk niet te hoog is voor mezelf houd ik altijd rekening met de prijs per draagbeurt. Mijn basisregel is dat per keer dat ik het kledingstuk draag het 1€ mag kosten. Dus als ik iets koop van €40 stel ik mij de vraag of ik het effectief ongeveer 40 keer kan/zal dragen. 

Zo word ik ook meteen aangespoord om na te denken over de prijs-kwaliteit verhouding. Als ik een t-shirt koop van €30 zal ik me afvragen of die t-shirt ook effectief 30 draagbeurten zal meegaan en bijvoorbeeld niet na twee wasbeurten al volledig uit model zal zijn.

Tip: met deze regel zorg je er ook voor dat je meer geld uitgeeft aan goede basisstuks zoals een jeans, zwarte blazer, jas, enz. en niet te veel aan “foliekes”.

Niets moet, alles mag!

Een grote fout tijdens het shoppen is dat mensen naar iets specifiek op zoek gaan en dat perse die dag moeten hebben. Maar helaas doe je zo veel miskopen. Ik zal mijn perfecte jeans kopen als ik die tegen kom. Wanneer ik daar specifiek naar op zoek ga lukt dat meestal niet om die te vinden. Ik heb zo altijd wel een klein lijstje van kledingstukken die ik graag zou willen.

Ik merk heel vaak dat wanneer het 30°C plots iedereen een short komt kopen. Als ze dan geen perfecte short meer kunnen vinden maar het toch echt te warm is kopen ze dan maar snel iets dat wel “oké” is. Probeer dus die short te kopen in het begin van het seizoen als je dat perfecte stuk tegenkomt. Wordt het toch niet zo’n heel warme zomer? Geen probleem: als je verliefd bent op die short zal je hem het jaar nadien ook nog met heel veel plezier dragen! Koop dus het perfecte kledingstuk als je het tegenkomt!

Tip: zorg ervoor dat je altijd een shoppingbudget opzij hebt staan voor wanneer je eindelijk die perfecte trenchcoat tegenkomt!

Slaat de twijfel toe? Loop dan even uit de winkel!

Wanneer ik twijfel over een kledingstuk zal ik het zelden toch kopen. Mijn truc is dan om het kledingstuk terug in het rek te hangen en de winkel buiten te gaan. Begin ik dan vervolgens te panikeren over het feit of iemand anders het misschien aan het kopen is? Dan wil dat zeggen dat ik het toch écht wil! Vergeet ik het kledingstuk zodra ik in de volgende winkel ben? Dan mag ik vooral blij zijn dat ik het niet gekocht heb!

Nu zowat iedere winkel ook online aanwezig is kan je ook perfect naar huis gaan om je kledingkast te checken en het even laten bezinken. Bedenk je je ‘s avonds dat je het toch echt wel wilt? Dan kan je het gewoon online bestellen en later ophalen!

Liefde op het eerste gezicht

Dat wilt meestal zeggen dat het echt wel jouw ding is. Neem het dus zeker mee in de paskamer, maar vergeet niet om toch nog rekening te houden met de andere regels! Wanneer je een winkel binnenwandelt is het vaak goed om eerst eens een keer volledig door de winkel te lopen zonder al iets mee te nemen om te passen. Nadien ga je dan de verschillende stukken halen die je het meest in het oog zijn gesprongen. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel mee in de paskamer neemt.

Let op comfort!

Hoe mooi iets ook kan zijn, het moet toch altijd comfortabel zijn en aangenaam aanvoelen. Een jeansbroek mag niet té strak zitten. Een rokje/kleedje mag niet te kort zijn en ik moet vlot kunnen wandelen met mijn nieuwe hakschoenen.

Tip: doe de nodig tests in het pashokje! Hurk om te testen of de jeansbroek niet te strak zit, buk voorover om te testen of het rokje niet te kort is, enz.

Vergeet ook niet om naar de samenstelling te kijken! In kunststoffen zweet je namelijk meer. Bovendien laten ze bij elke wasbeurt microplastics los. Dus ik let er altijd op dat ik kies voor natuurlijke stoffen. Natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, wol, enz. zijn altijd aangenamer om te dragen en ogen ook mooier. Voel je al meteen dat de stof statisch is en aan je lichaam blijft kleven? Terughangen! En dat geldt ook voor kledingstukken waarvan je merkt dat ze veel pluisjes afgeven of aantrekken. Je wil toch niet elke keer voor je de deur uit gaat nog met een kledingborstel liggen knoeien!

Eco & fair productie

Besef goed dat elke productie vervuiling met zich meebrengt. Dus elk kledingstuk dat geproduceerd wordt heeft een impact. Probeer dus niet te denken: “het is nu toch al gemaakt dus ik kan even goed gewoon kopen”. Als we zo denken zal de kledingindustrie een overaanbod blijven produceren en wordt het probleem van overproductie nooit opgelost. Denk er dus voor jezelf over na of het kledingstuk voor jou de impact waard is. Zal je het veel dragen en koesteren? Dan is er geen probleem!

Wist je dat wij samenwerken met merken die enkel maar produceren wat wij op voorhand bestellen?

Een laatste vraag die ik mezelf stel is: hoe eerlijk is het kledingstuk geproduceerd?” Een katoenen t-shirt voor €5? Dan weet je al meteen dat er iets niet pluis is (tenzij het een afprijzing is). Elk kledingstuk wordt met de hand gemaakt dus bedenk je dat in de prijs van het kledingstuk ook de werkuren van deze persoon verwerkt zitten. Je kan op je buikgevoel afgaan om te checken of het een eerlijke prijs is voor het kledingstuk. Gelukkig heb je tegenwoordig alsmaar meer merken die hier transparant over zijn.

Een goede app om een kledingmerk snel te checken is de “Good on you”-app. Zij lichten verschillende merken door wat betreft hun eerlijkheid en milieuvriendelijkheid.

Dus geef jouw geld enkel uit aan de perfecte kledingstukken. Er is zo’n overaanbod aan kledij waardoor je echt wel kritisch mag zijn. En je doet er onze planeet ook een plezier mee!

Veel shopplezier!

Liefs,
Evelien

Ontdek de skincare boxen!

Bespaar €7 op jouw skincare routine met de skincare box die past bij jouw huid!

De skincare boxen bevatten 3 basisproducten die je nodig hebt voor een goede gezichtsverzorging:

 • Recette de Pureté: reinigingsolie en make-up remover
 • Rosée de Roses: micellaire reinigingslotion
 • De dag- en nachtcrème geschikt voor jouw huidtype (Daisy Delight, Under my Skin of Belle d’amour)

Wil je graag weten welke box perfect is voor jou? Doe dan de skincare test via onderstaande link:

https://nl.cime-skincare.com/pages/skincare-test

Stof in de kijker: polyester

Wat is het?

Polyester ontstaat uit een chemische reactie tussen ethyleenglycol, een stof op basis van olie, en polyethyleentereftalaat. Hieruit ontstaat een plastic, die met behulp van machines wordt gesponnen tot een garen. Opkomst vanaf de jaren ’60 door de fast fashionindustrie waardoor kleding goedkoper kon geproduceerd worden.

Milieu-impact

 • Eén van de grondstoffen van polyester is olie!
 • De stof is moeilijk te kleuren waardoor zware kleurstoffen worden gebruikt die voor extra vervuiling zorgen.
 • De productie vraagt veel energie.
 • Is niet biologisch afbreekbaar.
 • Bij elke wasbeurt laat polyester microplastics los: elke keer je jouw polyester top wast komen er honderdduizenden microvezels los. De mode-industrie zorgt voor 20-35% van alle microplastics die in de oceaan terechtkomen.
 • Kan gerecycleerd worden. Maar ook dit proces heeft een impact op het milieu.

Draagcomfort

 • Kreukt niet.
 • Kan sterk en slijtvast zijn (indien kwaliteitsvol polyester).
 • Is goedkoop.
 • Is vormvast.
 • Omdat het geen vocht opneemt zweet je er snel in.
 • Kan plakkerig aanvoelen.
 • Sneller last van onaangename geurtjes.

Bij SOFlien

Omwille van de hoge milieu impact en het lage draagcomfort mijden we deze stof alsmaar meer in ons aanbod. Uitzonderingen hierop zijn bijvoorbeeld jassen en tassen die waterdicht moeten zijn. Je draagt deze niet rechtstreeks op de huid draagt en wast ze in verhouding veel minder. Verder proberen we zoveel mogelijk voor gerecycleerd polyester te kiezen.

Stof in de kijker: katoen

Wat is het?

Katoen is een eencellige vezel die uit de opperhuid van zaden van de katoenplant groeit. Deze vezels worden tot draden gesponnen om textiel van te maken.

Milieu-impact

 • Veel waterverbruik.
 • Veel grond nodig.
 • Voor 1kg conventioneel katoen is ongeveer 1kg chemicaliën nodig.
 • Biologisch katoen: meer gebruik van regenwater en schadelijke chemicaliën zijn verboden waardoor er de helft minder CO2 wordt geproduceerd en de arbeidsomstandigheden gezonder zijn.

Draagcomfort

 • Neemt veel vocht op.
 • Ademende stof.
 • Draagt fijn op de huid omwille van de zachte structuur.
 • Het verslijt niet snel.
 • Kreukt snel.
 • Kan krimpen bij onvoorzichtig wassen.

Bij SOFlien

Wij houden van deze natuurlijke stof vanwege het grote draagcomfort. Maar we zijn ons ook bewust van de impact op het milieu. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologisch katoen. Hou dus zeker volgende certificaten in de gaten:

 • GOTS: bant alle schadelijke chemicaliën en genetisch gemodificeerde zaden. Al het katoen in onze eco corner is GOTS-gecertificeerd.
 • BCI: verschillende organisaties en merken werken hier samen om duurzame landbouwpraktijken en waterbesparing te promoten. Ons merk Kaffe is aangesloten bij het BCI.

Een gids door onze geurkaarsen

De kaarsen werden gemaakt met 100% Vegan kokos was gemaakt van pure kokosolie en koolzaadolie. Vrij van paraffine, soja, palmolie, bijenwas en synthetische toevoegingen. Kokos was brandt langzaam en verspreidt geur enorm goed. Je hebt dus langer plezier van de heerlijke geur verspreiding en doordat de kaars langzaam brandt blijft deze mooi egaal. 

 • MYSTERIOUS MUSK: warm en zacht. Deze geur is zeer aan te raden voor White Musk liefhebbers. De geur van white musk komt samen met hartnoten van Amber en Jasmijn en wordt afgewisseld door hints van sandelhouten. Een bijzondere geur. Kristal: Clear quartz.
 • COTTON DE FLEUR: fris en poederig zacht. Een echte allemansvriend die doet denken aan schone was. Een poederig zachte en heerlijk frisse bloemengeur met een hart van zachte jasmijn en weidelelie. Kristal: blue calcite.
 • ROMANTIC ROSE: rozenboeket, vrouwelijk, zacht. Een zeer zachte bloemige geur. De geur van pioenrozen in volle bloei. Voor wie van een vrouwelijke en zachte geur houdt. Kristal: Rose quartz.
 • OUD NOIR: houtachtig, kruidig. Een complexe geur waarin de geur van hout de hoofdrol speelt. Een combinatie van Sandalwood en heerlijke kruiden. Voor wie van een stoere houtachtige geur houdt. Kristal: Amethyst. 
 • CASHMERE LOTUS: exotisch, warm, bloemig. Voor wie van een warme en bloemige geur houdt, maar die niet mierzoet is. De geur bestaat uit een kruidig bloemenboeket dat wordt opgefrist met Bergamot naar een hart van Oosterse Lotusbloesem. Kristal: Golden triangle.
 • SMOKEY GATSBY: warm, kruidig, mannelijk. Met stip onze rijkste geur. Een geur die doet denken aan een warme vintage cologne afgewisseld door houtachtige tonen en donkere musk. Een zeer warme geur. Kristal: Black tourmaline.

SHOP OP KRISTAL

Onze geurkaarsen zijn verkrijgbaar in 6 verschillende geuren en hebben elk een eigen kristal. Ieder kristal heeft een eigen krachtige en unieke werking die het sterkst is wanneer het kristal dicht bij jou in de buurt is.

 • CLEAR QUARTZ: Voel de harmonie en energie wanneer je deze geurkaars met Bergkristallen brandt. Bergkristallen hebben een energieke en beschermende werking. Bij een nieuwe fase of begin, geeft deze geurkaars jou, of iemand die jij deze kaars gunt, een boost van energie.
 • GOLDEN TRIANGLE: Geniet van de optimale positieve energie, harmonie en liefde wanneer je deze geurkaars met de ‘gouden driehoek’ brandt. De gouden driehoek bestaat uit Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal. Gun jezelf of iemand anders een boost van nieuwe energie, liefde en kracht met deze geurkaars.
 • BLACK TOURMALINE: Durf een nieuwe weg in te slaan met de kracht van de zwarte toermalijn in deze geur kaars. Zwarte toermalijn kristallen zorgen voor bescherming en geven een gevoel van zekerheid. Perfect bij een nieuw begin, of om iemand een steuntje in de rug te geven.
 • BLUE CALCITE: Voel je zelfvertrouwen en geluk groeien wanneer je in de ruimte van deze calciet infused kaars bent. Voel je ontspannen, trek geluk, succes en zelfvertrouwen aan, of gun dit iemand anders met deze geurkaars.
 • AMETHYST: Slechte vibes bestaan niet wanneer je deze geurkaars met Amethist kristallen brandt. Amethist kristallen hebben een beschermende en zuiverende werking. Deze kaars staat voor jouw persoonlijke groei, of voor de groei van iemand die jij deze kaars gunt.
 • ROSE QUARTZ: Voel de liefde om je heen wanneer je deze geurkaars met Rozenkwarts kristallen brandt. Rozenkwarts kristal staat symbool voor liefde voor jezelf, en voor anderen. Trek liefde aan, of geef liefde met deze geurkaars.

Nieuw: eco & fair ondergoed!

Dit nieuwe merk uit Amsterdam biedt ondergoed aan met de leukste accenten en prints! Het aanbod wordt grotendeels gemaakt van gecertificeerd organisch katoen. We hebben zowel bh’s, slips en sokken in ons aanbod. De hele collectie wordt ethisch geproduceerd en verwerkt. Bovendien beschikken ze over 4 certificaten:

 • GOTS-label: een internationaal label dat garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt.
 • Ecocert Greenlife: dit strenge Franse label garandeert een zeer lage impact op het milieu.
 • SA8000 standaard: garandeert sociaal aanvaardbare praktijken op de werkvloer.
 • PETA Vegan goedgekeurd: garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn.

Sokken

De sokken van A-dam zijn grotendeels gemaakt van GOTS-biologisch katoen. Om meer elasticiteit te krijgen werd er gebruik gemaakt van ECONYL. Dit wordt gemaakt van oude visnetten die uit de oceaan werden gehaald.

Er werd een knoop voorzien om de kousen aan elkaar te bevestigen tijdens het wassen. Nooit meer verloren sokken in de was! En als laatste werden de sokken telkens voorzien van een leuk catchy borduursel!

Lingerie

Zowel de bh’s als slips bestaan voornamelijk uit biologisch katoen. Dit maakt ze zeer zacht en comfortabel om te dragen en zorgt voor een langer gevoel van frisheid! De stevige elastische banden houden de lingerie goed op hun plaats. Bovendien zijn de bh’s voorzien van verstelbare bandjes!

Ontdek onze eerste ECO&FAIR kledingcollectie!

Eindelijk is het zover! Onze eerste ecologische collectie hangt in de rekken! En we zijn er super trots op! Het is dringend tijd voor een ommekeer want ook de mode-industrie heeft zijn impact op onze planeet. Tegenwoordig zijn er veel merken die trachten hun voetafdruk te verkleinen door kleine aanpassingen te doen in hun productieproces. En daar zijn we uiteraard heel blij om want alle beetjes helpen! Maar hun productieproces volledig ecologisch en eerlijk krijgen zonder daarbij hun prijzen drastisch te veranderen gaat een onmogelijke taak worden.

Daarom kozen wij voor een merk dat een heel ander parcours heeft afgelegd: zij zijn vertrokken van het standpunt dat ze alleen maar kleding willen maken met een volledig ecologisch en eerlijk productieproces. Ze houden deze keten dan ook dichtbij en goed in eigen handen. En dit alles willen ze toch betaalbaar houden voor de consument. We zijn dan ook ontzettend fier dat we ArmedAngels in onze kledingrekken mogen verwelkomen!

En heb je de neiging om bij ecologische kleding meteen te denken aan een geitenwollensokken look? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Want ArmedAngels laat zien dat duurzame kledij ook modern en trendy kan zijn! Ik stel jullie hier dan ook graag onze eerste collectie voor!

Zacht en comfortabel

Iedereen die de kledij past heeft meteen dezelfde eerste reactie: Wauw, wat een zachte stoffen! Deze stoffen zijn namelijk geproduceerd van natuurlijke materialen. En bovendien is het hele proces natuurlijk gehouden! Zo zijn bijvoorbeeld de kleuringen steeds volledig natuurlijk en werden er nergens chemicaliën gebruikt! Geen rare geurtjes meer in jouw nieuwe kledij en bye bye allergische reacties!

Dit alles maakt de kleding super zacht en comfortabel om dragen. Het gezegde “wie mooi wilt zijn moet lijden” mag je bij deze dus echt wel overboord gooien. Mooie kledij kan echt wel comfortabel zijn!

Made to last

ArmedAngels denkt echt wel mee in de richting van slow fashion. Geen kledij die je na één seizoen moet vervangen omdat ze uit de mode is of versleten. Maar wel kleding die lang meegaat. Stevige stiksels en sterk geweven stoffen overheersen dan ook. En ze hechten veel belang aan mooi afgewerkte subtiele details waardoor je telkens weer verliefd wordt op jouw favoriete kledingstuk.

De kleding is wel on trend maar doet niet mee aan de laatste nieuwe folliekes van de modewereld. Hierdoor krijg je kledingstukken die meerdere seizoenen meegaan maar waar je je toch modieus mee voelt.

GOTS-gecertificeerd katoen

Veel kleding van de collectie wordt gemaakt van katoen. Het katoen dat ze gebruiken is organisch en fair trade. Dit katoen is dan ook gecertificeerd met het GOTS-label. Hiervoor moet er voldoen zijn aan zeer strenge regels! Zo mogen er absoluut geen schadelijke of giftige substanties gebruikt worden bij de productie en de productieketen moet ook voldoen aan specifieke sociale voorwaarden. Om dit label te behouden wordt het proces dan ook elk jaar opnieuw geëvalueerd!

Ecovero

Een andere stof die vaak gebruikt wordt is Ecovero. Dit is de duurzame versie van viscose. Het heeft dezelfde glans en draagcomfort als viscose maar het productieproces is veel minder milieubelastend. Hierbij is er 50% minder uitstoot en wordt slechts de helft van de hoeveelheid water en energie verbruikt!

Detox denim

Eén van de paradepaardjes van ArmedAngels is de detox-denim lijn gemaakt van gecertificeerd organisch katoen. De productie van jeans is namelijk een heel vervuilend proces en ArmedAngels wil hier wat aan veranderen. Er worden namelijk veel schadelijke chemicaliën gebruikt en de waterconsumptie ligt ontzettend hoog.

Zo heb je waarschijnlijk al eens gemerkt dat jouw nieuwe jeans een toxische geur heeft. Wel, jouw neus bedriegt je niet… dit is de geur van chloor gebruikt bij het bleekproces. Het jeans van ArmedAngels is 100% chloorvrij geproduceerd!

Bij de productie van een gewone jeansbroek wordt gemiddeld 1300 liter water verbruikt! Bij de productie van de detox denim werd dit met 40% gereduceerd! En ook de CO2-uitstoot ligt 64% lager dan bij een gewone jeansbroek.

Winkelmand
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0