Over Evelien

Hallo, ik ben Evelien en ik hou van mode en onze planeet. Ik ben geen duurzaamheidsfreak maar ik geloof wel dat als we allemaal bewuster consumeren dit zowel onszelf als de planeet ten goede komt. Ik laat je dus graag zien dat duurzaamheid ook fun is! Want het is zeker en vast tijd om die nieuwe route in te slaan weg van de vluchtige massaconsumptie. Zelf heb ik een zwak voor luchtige, comfortabele kledij en gezonde cosmetica. Want waarom zou je om te stralen moeten inboeten aan comfort of gezondheid? Ik help je dus graag op een natuurlijke manier te stralen met liefde voor onze planeet!


Hoe het allemaal begon

Nadat ik afstudeerde als Geografe besloot ik in het onderwijs te stappen. Als leerkracht Aardrijkskunde liet ik 10 jaar lang mijn leerlingen elke dag zien hoe wonderbaarlijk en kostbaar onze planeet is en wat hun impact is op ons ecosysteem. Ondertussen startte ik in 2017 met mijn blog, Straight on Flien. Met mijn tips wil ik vrouwen op een natuurlijke manier elke dag zelfzeker de deur uit laten gaan. En dit zonder dat dit veel tijd of geld moet kosten. Dit smaakte al snel naar meer en ik begon mezelf bij te scholen en met het geven van workshops in onze living.


De opening van de concept store

Zo ging ik op zoek naar gezonde en eerlijke producten om aan te bieden. Producten die doen wat ze beloven zonder extra troep en voor een eerlijke prijs. Al snel bleek ons appartement te klein te zijn. Dus opende ik in januari 2019 de concept store in de Nieuwstraat. Het aanbod groeide verder uit en nu was er ook plaats voor kledij. Ook hier bleef de focus op de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. Geen te dure grote merknamen of goedkope cash & carry.


Toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar!

Toen ik mama werd van onze zoon kon ik nog maar aan één ding denken: wat wil ik graag dat deze jongen gelukkig wordt en ook nog een fantastische planeet heeft om avonturen op te beleven! Ik begon dus vanuit mijn kennis als geografe het aanbod nog meer bij te sturen naar eco & fair producten. Merken die een goede kwaliteit aanbieden voor een eerlijke prijs en die ook eerlijk zijn naar het milieu en hun arbeiders. Verder probeer ik jullie zoveel mogelijk te stimuleren om bewust te kopen. Enkel wat je nodig hebt of jarenlang met plezier zal gebruiken en koesteren. Zo hoeft kledij helemaal geen wegwerp voorwerp te zijn en heb je maar één juiste dagcrème nodig die je elke keer met plezier tot op de bodem opgebruikt!


FAQ

Waar komt de naam SOFlien vandaan?
SOFlien is de afkorting van Straight On Flien, de naam van de blog waar het in 2017 allemaal mee begon. Hier gaf ik mijn eerlijk advies en mening over cosmetica en fashion. “Straight on” wijst op mijn eerlijke mening en “Flien” is de afkorting van mijn naam Evelien. Toen er een naam nodig was voor de fysieke winkel werd dit afgekort tot SOFlien. Want deze naam is nog altijd waar ik voor sta: ik geef je nog steeds eerlijk advies in de winkel!

Maar het gaat nog veel verder dan dat. Die eerlijkheid uit zich ook in ons aanbod van eerlijke merken. Dé juiste prijs-kwaliteitsverhouding; dat is nog steeds de ultieme voorwaarde. Geen merken waar je voor de naam betaalt of goedkope cash & carry.

En tenslotte willen we ook eerlijk zijn voor onze planeet. Want onze massaconsumptie heeft een grote impact. Daarom kiezen we steeds meer voor ecologische producten en willen we jullie telkens weer stimuleren om bewuste keuzes te maken. Want om de verandering die nodig is te bereiken zullen we niet enkel onze technologie moeten aanpassen maar ook ons gedrag. Enkel zo kunnen we een duurzaam consumptiepatroon bereiken.

Wat is het “buy less but better” principe?
Ik geloof dat wanneer producten echt op jouw lijf geschreven zijn en de juiste kwaliteit hebben je automatisch minder zal consumeren. Producten waar je keer op keer op verliefd wordt wil je niet zomaar vervangen en vooral zoveel mogelijk gebruiken! En zo creëer je automatisch minder nood aan nieuwe stuks. Volgens mij één van de belangrijkste principes om de massaconsumptie en wegwerpmaatschappij een halt toe te roepen.
Wat is slow fashion?
Slow fashion draait om kwalitatieve en tijdloze kleding die voorbij gaat aan trends en gemaakt is om zo lang mogelijk mee te gaan. De focus wordt gelegd op minder artikelen en ook minder schakels in de productieketen. Verder wordt er aandacht besteed aan mens, dier en milieu. Bovendien zijn het stuks met een grote draagbaarheid voor verschillende gelegenheden. Comfort en zachte stoffen staan ook steeds voorop!
Wat zijn duurzame producten?
Duurzaamheid is een heel ruim begrip. In de volksmond wordt daarmee vaak bedoelt dat iets “lang meegaat”. Uiteraard is dat een voorwaarde maar er wordt dan niet gekeken naar wie het gemaakt heeft of hoe vervuilend het productieproces was. Ik bekijk het telkens vanuit mijn geografisch oog. Daar wordt er altijd rekening gehouden met de drie aspecten: people, planet en profit. Want alleen als die drie in evenwicht zijn kan je spreken van échte duurzaamheid! Alle producten in de winkel worden door mij persoonlijk geselecteerd. Dus vraag me gerust hoe duurzaam het product echt is en waarom er werd gekozen om het op te nemen in onze aanbod.
Heeft duurzame kledij geen “geitenwollensokken” uitstraling?
Nee hoor! Ik weet dat dit vaak met elkaar geassocieerd wordt en 10 jaar geleden was dit waarschijnlijk ook wel zo. Maar ik ben blij dat ik met een aantal fantastische merken kan samenwerken die het tegendeel bewijzen! De snits zijn tijdloos maar modern. Zowel kleurrijke als basic items die meerdere seizoenen meegaan. Bovendien zijn ze zo aangenaam om te dragen dat je ze nooit meer zal willen uitdoen!
Kan ik bij SOFlien de laatste nieuwe trends terugvinden of enkel basics?
Ik heb een voorliefde voor slow fashion maar ook ik word wel eens verliefd op een laatste nieuwe trend. De korte snel veranderende instagramtrends laten we standaard links liggen. Maar de langdurige modetrends kan je bij ons wel terugvinden. Hierbij houden we altijd rekening met de draagbaarheid. Kan ik het in het dagelijks leven vaak dragen en met veel combineren? Vaak wordt er dan ook gekozen voor een meer basic interpretatie van de trend. Als het te specifiek of speciaal is laten we deze trends liever achterwege. Verder hou ik zelf ook van kleur en prints! Dus naast een goede basiscollectie zal je ook dit in ons gamma kunnen terugvinden!
Hoe weet ik welke producten voor mij geschikt zijn?
Ik begeleid jou graag in de zoektocht naar de perfecte producten. Je hoeft dus niet meer te staren naar de rekken en op basis van wat kernwoorden te “gokken” wat de juiste samenstelling is voor jouw huid. Of ik kijk graag mee of een outfit jou flatteert of niet. Ik help je dus graag tijdens het winkelen! Voor een meer intensieve begeleiding bestuderen en verzorgen we jouw huid tijdens een gelaatsverzorging in ons Glow atelier. Dit is niet alleen ontspannend maar zo kan ik jou nog beter helpen jouw huid te verbeteren!
Wat is het Glow atelier?
Hier kan je terecht voor een betere één op één begeleiding. Zo verzorg ik graag jouw huid tijdens een gelaatsverzorging en leer ik ze ook beter kennen waardoor ik jou beter kan adviseren naar de juiste producten. Verder leer ik je graag tijdens een workshop hoe je make-up op een juiste manier aanbrengt om tot een stralende look te komen. Als extraatje kan je jezelf laten verwennen met een manicure terwijl we een gezellige babbel doen.
Wat kan ik verwachten van een workshop?
Tijdens een workshop is het de bedoeling dat jij zelf aan de slag gaat! Ik leer je de juiste technieken om make-up aan te brengen en leer je de juiste kleuren te kiezen. Ook krijg je meer uitleg over verschillende producten en hoe je ze kan gebruiken. Zo eindigen we met een look die is afgestemd op jouw persoonlijkheid en die jij achteraf zelf thuis ook kan creëren!