Gratis verzending vanaf €50 | Solden worden niet geruild

eco & fair

Duurzame apps om te installeren op je smartphone

Zie je in de winkel soms ook door het bos de bomen niet meer met al die greenwashing? Deze apps helpen je snel verder!

Good on you

De modeindustrie voelt de druk van de consument om duurzamer te consumeren. Dus zowat elk kledingmerk zet tegenwoordig ergens de woorden “sustainability” en “responsability” op zijn website. Maar hoe weet je nu of ze écht het nodige doen? Deze app screent kledingmerken op hun ethische verantwoordelijkheid. Zo analyseren ze de arbeidsomstandigheden, milieuimpact en diervriendelijkheid van het merk. Je zal verbaasd zijn van de ontdekkingen die je hier doet!

Yuka

Met deze app kan je snel de ingrediënten van voeding en cosmetica checken. Deze app is best streng maar dat vinden wij helemaal oké! Want er gaat niets boven onze gezondheid! Gewoon even de barcode scannen en je ziet meteen of er gevaarlijke ingrediënten voor jouw gezondheid aanwezig zijn! Wat vooral opvalt is dat heel wat producten die beweren “natuurlijk” te zijn niet zo goed uit de scan komen… Ga er zelf maar eens mee aan de slag in de winkel!

Een belangrijke opmerking bij deze app is dat ze etherische oliën altijd als “laag risico” beschouwen. Etherische oliën zijn natuurlijke geurstoffen. En je kan inderdaad net zo goed op een natuurlijk als synthetisch parfum reageren. Wees je er dus van bewust dat geen enkel parfum goed uit deze screening zal komen!

Heb je zelf nog tips voor goede apps? Let me know!

Tot snel!

Liefs,
Evelien


Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0
%d bloggers vinden dit leuk: