KOM ONZE VERNIEUWDE WINKEL ONTDEKKEN!

Gratis verzending vanaf €50

Eerlijk en bewust

Een goede verzorging voor huid en haar

Ok, soms begin ik het een beetje beu te worden. Ik zie overal op tv en sociale media verschijnen wat een gezonde en milieuvriendelijke levensstijl inhoudt. Wat een gezond voedingspatroon is, hoeveel je moet bewegen, hoe je jouw afvalberg kan verminderen enz. Heel goed uiteraard als je daarmee bezig bent! Maar ik zie helaas veel mensen die er soms echt obsessief mee bezig zijn en dan verder ontzettend veel slechte huid- en haarproducten kopen. Want hier wordt precies veel minder aandacht aan besteed. Zonde toch? Beseffen ze dan niet dat al deze slechte stoffen of de productie ervan ook ongezond zijn? Er zitten namelijk zoveel conserveringsmiddelen, geurstoffen, slechte UV-filters, dierlijke ingrediënten enz. in de traditionele huid- en haarverzorging die de huidprocessen kunnen verstoren of zelfs celdodend kunnen zijn!

Minerale olie

Hier heb ik zeker al eens over verteld. Graag leg ik het kort nog eens uit. Helaas zit op petroleum gebaseerde minerale olie in de meerderheid van de huidproducten. Je kan deze trouwens gemakkelijk herkennen in de ingrediëntenlijst (mineral oil, petrolatum (vaseline),­ paraffinum-liquidum, paraffinum-subliquidum, cera microcristallina, microcrystalline wax, ozokerit of ceresin). Ze legt een isolatielaagje op de huid waardoor deze beschermd wordt en het vocht slecht kan verdampen. Zo lijkt een droge huid te verbeteren. Maar vergis je niet, er zijn veel nadelen aan verbonden. Door het dik laagje op de huid zal jouw huid geen nood meer hebben om zichzelf te hydrateren omdat ze denkt dat ze al gehydrateerd is. Je natuurlijke lipidenbarrière wordt dus aangetast. Hierdoor gaan de celprocessen minder vlot verlopen en zal je dus zonder dit laagje olie meteen weer willen smeren. Zo geraak je dus letterlijk verslaafd aan de “hydraterende” crème. Een fenomeen dat je zeker al hebt waargenomen bij bekendere lippenbalsems. Kies dus liever voor crèmes gebaseerd op plantaardige olie!

Overbodige ingrediënten

Er zitten zoveel ingrediënten in jouw huid- en haarverzorging waar je totaal geen behoefte aan hebt! Denk maar aan parfum bijvoorbeeld. Waarom moet een hydraterende crème goed ruiken? Vraagt jouw huid ernaar? Neen! Dit parfum kan alleen maar allergische reacties uitlokken. En vergis je niet, je denkt misschien dat je niet allergisch bent aan het parfum in jouw dagcrème of shampoo. Maar besef goed dat je zulke reacties door de jaren heen kan opbouwen. Dat je op een bepaald moment een punt bereikt dat jouw huid er genoeg van heeft en deze plots toch tot uiting komt. Wil je dus goed ruiken, spuit dan gewoon een klein beetje parfum. Daar dient dat product dan ook voor, maar smeer niet heel jouw huid ermee in!

Dit geldt trouwens ook voor conserveringsmiddelen. Waarom moet een crème trouwens twee jaar houdbaar zijn? Als je elke dag twee keer jouw crème gebruikt zoals het hoort, zal deze wel wat sneller opgebruikt zijn hoor… Totaal niet nodig dus. In een goede verpakking zou jouw crème lang genoeg moeten bewaard kunnen worden tot deze is opgebruikt.

Slechte UV-filters

Over de nadelen van bepaalde UV-filters en de risico’s die je hiermee loopt schreef ik eerder al eens een aparte blog. Lees er hier meer over!

IMG_0784 (2)

Dier en milieu

Het is ook alom in de media, je kan er niet meer naast kijken… onze impact op onze aarde is groot. Onze massaconsumptie is moeilijk in te perken en de weg naar een duurzame maatschappij is nog lang, maar hopelijk sta je er af en toe toch bij stil. Ook ikzelf heb al een lange weg afgelegd en probeer zo bewust mogelijk te consumeren. Daarom probeer ik jullie niet de grote hoeveelheden aan te bieden maar wel kwaliteitsvolle producten die lang meegaan en perfect zijn afgestemd op jou. Kledij dit je tot op de draad wilt verslijten, make-up die tot op de bodem van hun doosje opgebruikt en gelaatsverzorging die je zuinig gebruikt zodat ze zo lang mogelijk meegaat. Zo heb je hopelijk geen twintig potjes meer in de badkamer dit je maar half opgebruikt en dan weggooit of vijf verschillende mascara’s die al uitgedroogd zijn vooraleer je ze hebt opgebruikt.

Dr. Baumann

Goed, terug naar mijn huid- en haarverzorging. Ik koos voor Dr. Baumann omdat deze voor mij perfect is voor de levensstijl die ik graag wil. Ik som het nog graag even op voor jullie:

  • Als dierenliefhebber vind ik het geweldig dat er geen dierlijke ingrediënten inzitten en ze niet getest zijn op dieren.
  • De ingrediënten worden op een duurzame manier gewonnen en je krijgt geen overbodige verpakkingen mee naar huis (je krijgt dus geen kartonnen doosje mee rond jouw potje dagcrème).
  • Ik verbruik veel minder producten omdat ze hun werk doen. Zo was ik mijn haar veel minder door het gebruik van de shampoo van Baumann. Ook heb ik geen nood meer om vijf keer per dag handcrème of tien keer per dag lippenbalsem te smeren.
  • Hoewel initieel de prijs natuurlijk hoger ligt dan de goedkopere merken op de markt is het toch voordeliger voor mijn portemonnee. De producten gaan lang mee en ik koop niet altijd maar andere dingen omdat het niet lijkt te werken. Alles wordt hier op een zuinige manier opgebruikt!
  • Hierdoor creëer ik ook weer minder afval.
  • Mijn huid en haar voelen veel gezonder aan. Geen trekkerige huid of droog haar meer.

En de ultieme bewijzen voor mij? Voor het eerst in mijn leven blijf ik producten opnieuw gebruiken en heb ik totaal geen behoefte om op zoek te gaan naar iets nieuw of beter. Mijn man is trouwens ook helemaal overtuigd! Want eigenlijk hebben mannen en vrouwen helemaal niet zo’n verschillende verzorging nodig. Gewoon een ander flesje parfum. Buiten dikte en hoeveelheid talg zijn onze huiden hetzelfde.

Wil je graag wat meer informatie of staaltjes? Laat het mij gerust weten en kom eens langs!

cropped-IMG_0435.jpg


0 reacties op “Een goede verzorging voor huid en haar”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Afspraak

 
Afspraak  

Whatsapp

 
Whatsapp  

Contact

 
Contact  

Instragram

 
Instragram  
Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0