Gratis verzending vanaf €50 | Solden worden niet geruild

eco & fair

Mijn huid tijdens mijn zwangerschap

Zwanger zijn, het is me wat… momenteel zit ik in week 27 en kan ik rustig aan toch beginnen aftellen. Op dit moment gaat het redelijk goed, buiten het gebrek aan energie en de knagende rugpijn. Ik kan alles doen wat ik moet doen in een dag en daar houdt het dan zowat op. Rond 20-21u is de batterij weer volledig leeg en kruip ik met veel plezier mijn bed in. Maar als ik kijk naar mijn eerste maanden zwangerschap (waar ik door extreme misselijkheid amper eten kon binnenhouden) mag ik nu niet klagen. En ondertussen voel ik heel de dag door dat kleine wondertje in mijn buik bewegen!

Mijn lichaam is al hard veranderd en verandert het nog steeds. De grootste aanpassing is natuurlijk de groeiende buik maar momenteel stoor ik me er nog niet te hard aan. Dat zal waarschijnlijk nog wel komen als die wat groter wordt. Persoonlijk stoor ik me meer aan de veranderingen die mijn huid ondergaat. Want ja hoor, momenteel zijn mijn huid en ik niet meer de beste vrienden. Zoals ik al vreesde voordat ik zwanger werd krijgt mijn gevoelige huid het zwaar te verduren.

Acne

Vanaf het begin van mijn zwangerschap kreeg ik meteen te maken met hormonale acne. Het is precies of ik zit terug in de puberteit! Door de zwangerschapshormonen worden de vetklieren in de huid extra gestimuleerd wat dus resulteert in meer puistjes. Voor mijn zwangerschap had ik af en toe nog wel eens last van een puist in een bepaalde periode van de maand maar verder had ik het goed onder controle. Ik besloot dus al snel dat ik doorheen deze 9 maanden bijvoorbeeld een andere dagcrème zal nodig hebben om dit weer onder controle te krijgen.

Wat ik allemaal heb aangepast aan mijn gelaatsverzorging:

  • Een goede routine bij het reinigen van de huid: Dit deed ik voor mijn zwangerschap ook al goed dus dit was voor mij geen aanpassing. Elke ochtend en avond reinig ik eerst mijn huid, daarna een tonic en vervolgens een verzorgende crème.
  • Een aangepaste dagcrème: Als dagcrème gebruikte ik altijd de Liposome Multi Active Camomille van Dr. Baumann. Deze bevat kamille wat een kalmerende werking heeft voor de huid. En dit was lange tijd de ideale verzorging voor mijn gevoelige huid. Tijdens mijn zwangerschap ben ik nu overgestapt op de Active Care verzorging van Dr. Baumann. Deze liposomencrème bevat onder andere zink en tea tree die werken tegen een onzuivere huid. En ik moet zeggen dat die goed zijn werk doet! Sinds ik begonnen ben met deze zowel ’s ochtends als ’s avonds te gebruiken is er een duidelijke verbetering zichtbaar! Dankjewel Baumann!
  • Een mildere reiniging en aanvullende crème voor de droge huid (zie verder).
  • Extra reiniging van de huid met een wekelijks masker: een fantastische ontdekking tijdens mijn zwangerschap was het Cream Mask van Dr. Baumann. Dit masker bevat kaoline, een witte klei, die zorgt voor een zachte maar diepe reiniging van mijn huid. Na dit masker ziet mijn huid er meteen veel frisser en kalmer uit! Elk weekend verwen ik mezelf hier dus een keer mee!

53258121_790000828032575_2809931204642471936_n

Droge huid

Tot mijn verbazing werd mijn huid ook veel droger tijdens mijn zwangerschap. Na wat research blijkt dit volledig normaal te zijn: door de hormonen krijgen veel vrouwen last van een droge, trekkerige en jeukende huid. Ook hier deed ik de nodige aanpassingen:

  • Gezicht: mijn reinigingsgel werd vervangen door een reinigingsmelk. De huid in mijn gezicht is duidelijk veel minder vet geworden en deze aanpassing naar een mildere reiniging was echt wel nodig. Ook gebruik ik na mijn liposomencrème nu nog een aanvullende crème (Sensitive voor normale en droge huid).
  • Handen: nog nooit in mijn leven had ik zo’n droge handen! Een handcrème zit nu dus standaard in mijn handtas. Tijdens de koude winterdagen smeerde ik ze zelfs in met de klovencrème van Baumann, speciaal ontwikkeld voor de ruwe en gebarsten huid.
  • Lichaam: ook de rest van mijn lichaam wil ik vaker insmeren dan vroeger om van dat jeukerige gevoel af te geraken. Zelf gebruik ik niet zo heel graag rijke bodylotions. Als ik mezelf dan nadien moet aankleden heb ik telkens het gevoel dat er dan nog een laag vet op mijn lichaam ligt en die aan mijn kleding plakt. Op zoek dus naar een bodylotion die goed indringt en die vond ik gelukkig in het gamma van Baumann. Ze hebben goed vloeibare bodylotions die vlot uitsmeren en snel indringen. Hoewel ik op dit moment absoluut geen straffe geuren meer kan verdragen testte ik toch de geurende bodylotions van Baumann uit. En ik ben helemaal verkocht aan de aromatische variant. Die bevat verschillende etherische oliën zoals Mirre (ontstekingsremmend), Sandelhout (harmoniserend) en Ylang Ylang (ontspannend). ’s Avonds na een douche deze bodylotion opsmeren en je komt helemaal tot rust!

Roodheid

Doordat de doorbloeding van de huid toeneemt tijdens de zwangerschap neemt ook de roodheid toe. Zo zien mijn handpalmen sneller rood en ontdek ik ook hier en daar kleine nieuwe “spinnenwebjes” op in mijn gezicht. Dit ontstaat door verwijde bloedvaatjes maar in veel gevallen trekken deze na de zwangerschap ook weer terug weg. Hopelijk is dat bij mij dus ook zo! Hier valt helaas verder niet veel aan te doen. Ik blijf mijn huid in ieder geval met alle zachtheid behandelen aan de hand van bovenstaande producten. Deze hebben al zeker een kalmerende werking op mijn huid waardoor de roodheid al bij al nog meevalt.

Striemen

De angst van elke zwangere vrouw… ga ik (meer) striae krijgen of niet? Voorlopige tussenstand hier: geen zwangerschapsstriemen. Maar er komen nog 13 weken aan waarin mijn buik verder zal groeien dus het is afwachten. Ze ontstaan namelijk doordat de huid te snel uitrekt. Het zijn dus eigenlijk “reksporen” op de huid. Helaas valt er weinig aan te doen buiten het zo goed mogelijk hydrateren van de huid. Zoals ik hierboven al zei smeer ik mij veel vaker in met bodylotion maar mijn buik smeer ik nog wat extra in. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar een product met een hoog lipidengehalte maar ook een hoger gehalte aan liposomen, omdat die de huid nog altijd het beste (en dieper) hydrateren. Momenteel gebruik ik hiervoor de Liposome Multi Active Solarium. Dit is een product dat goed beschermt tegen de zon maar eigenlijk ook als bodylotion kan gebruikt worden door het hoge gehalte aan liposomen en vitamine E. Verder is de textuur van het product heel aangenaam! Absoluut een nieuw topproduct dat ik ontdekt heb en later ook een vaste waarde zal worden in mijn voorraad als zonnebescherming.

Zoals jullie net hebben kunnen lezen was het alweer een hele zoektocht naar de juiste producten, maar uiteindelijk doe ik ook niets liever dan op jacht gaan naar nieuwe topproducten! En je weet wat ze zeggen: stropers zijn de beste boswachters! Wil je graag wat meer weten over de producten of over een goede aangepaste huidverzorging voor jou? Kom dan zeker eens langs tijdens onze openingsuren of maak snel een afspraak!

Tot binnenkort!

52595449_2095660913845443_1465573700458774528_n


Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0
%d bloggers vinden dit leuk: