Gratis verzending vanaf €50 | Solden worden niet geruild

eco & fair

Hoe breng je zelf jouw wenkbrauwen in model

Wenkbrauwen doen enorm veel aan jouw blik. Ze geven karakter aan je gezicht, een liftend effect aan je ogen en doen algemeen je make-up veel beter uitkomen. Een stap die ik zelf dus nooit oversla, ook niet voor een gewone daglook! Omdat ik er regelmatig zoveel vragen krijg over het epileren en vorm geven van de wenkbrauwen vertel ik er jullie hier wat meer over.

Hoe ouder je wordt hoe dunner en lichter jouw wenkbrauwen worden. Het opvullen en bijkleuren van wenkbrauwen is dus meteen ook een verjongingskuur. Probeer het maar eens, je zal ervan versteld staan hoeveel complimenten je krijgt zonder dat iemand door zal hebben dat de sleutel tot die frisse blik jouw wenkbrauwen zijn.

Blijf wel ver weg van de instabrows (de “getekende” wenkbrauwen die je overal op instagram ziet verschijnen). Deze zijn misschien heel mooi voor een fotoshoot of ’s avonds in een discotheek, maar in het daglicht ziet het er nogal vreemd uit. Ga liever voor een naturelle wenkbrauwlook waar je vooral rekening houdt met de natuurlijke vorm en kleur van jouw wenkbrauwen.

Epileren

Alles begint bij het epileren van de wenkbrauwen. Ik merk dat veel vrouwen hier schrik van hebben maar eigenlijk is dit vaak veel eenvoudiger dan het lijkt. Wat heb je nodig? Een goede pincet (eentje waar je heel fijn mee kan werken) en een vergrotende spiegel. Hierbij is één regel heel belangrijk: houd rekening met de natuurlijke vorm van jouw wenkbrauwen. Probeer niet de vorm volledig aan te passen. Als dat toch is wat je wilt zoek je beter professionele hulp.

Als je rekening houdt met onderstaande regels kan je weinig fout doen:

  • De basis begint recht boven jouw neusvleugels en is recht (niet gebogen). Epileer dus enkel de haartjes die hiernaast en hieronder teveel zijn.
  • Om het uiteinde van de wenkbrauw te bepalen trek je de denkbeeldige lijn tussen de neusvleugel en buitenste ooghoek verder door richting de wenkbrauw. (zie afbeelding)
  • Epileer nooit de bovenzijde van de wenkbrauw! Hoe ouder je wordt hoe meer de wenkbrauwen uitzakken dus hier ga je later spijt van krijgen.
  • Overweeg elk haartje goed voordat je het uittrekt. Beter eerst te weinig dan plots teveel geëpileerd. En kijk regelmatig even terug van op een afstandje naar je gezicht om het overzicht te houden.
  • Volg de natuurlijke vorm en epileer enkel de haartjes die hierbuiten vallen. Zoals ik al zei, de vorm volledig proberen veranderen is onnatuurlijk en gaat je veel tijd (en eventueel geld) kosten.
  • Aanvaard dat je wenkbrauwen niet perfect gelijk zijn. Weinig gezichten zijn perfect symmetrisch!
epileren wenkbrauwen.jpg

Wenkbrauwen stylen

Om je wenkbrauwen te stylen zijn veel goede producten op de markt. Heb je al mooie volle wenkbrauwen? Dan kan je een gewone doorzichtige wenkbrauwgel (Still eyebrow van Essential) kopen om ze wat in model te leggen.

Je kan lege gaten en de kleur een beetje aanpassen door een gekleurde gel of een potlood te gebruiken. Je kan gerust een tint donkerder gaan voor meer karakter maar overdrijf hier uiteraard niet in. Probeer zo dicht mogelijk tegen je natuurlijke haarkleur te blijven voor een naturelle look. Blijf bij het inkleuren binnen de wenkbrauw voor een natuurlijke look. Wanneer je erbuiten gaat creëer je al snel die “getekende” look waarbij het dus ook meer zal opvallen dat je jouw wenkbrauwen hebt bijgewerkt.

Voor een daglook gebruik ik persoonlijk het liefst een potlood. Dit geeft een zacht resultaat en komt dus niet te hard over. Voor een avondlook kan je gaan voor wat meer uitgesproken wenkbrauwen en een gekleurde gel gebruiken.

Mijn persoonlijke favoriet en ook één van onze make-upbestsellers is de Paint eyebrow van Essential. Het heeft een heel fijn potloodje dat je niet moet slijpen. Je kan heel fijne lijntjes trekken in de wenkbrauw (eigenlijk dus “haartjes”) en met het borsteltje aan de andere zijde borstel je deze uit zodat dit een mooi geheel wordt met je wenkbrauw.

Maar natuurlijk kan je bij ons in de winkel ook grovere potloden of gels verkrijgen voor zij die toch een fellere look willen. Kom zeker eens langs om de producten te testen en dan zoeken we samen naar de beste optie voor jou!


Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0
%d bloggers vinden dit leuk: