Gratis verzending vanaf €50

eco & fair

Ontdek onze eerste ECO&FAIR kledingcollectie!

Eindelijk is het zover! Onze eerste ecologische collectie hangt in de rekken! En we zijn er super trots op! Het is dringend tijd voor een ommekeer want ook de mode-industrie heeft zijn impact op onze planeet. Tegenwoordig zijn er veel merken die trachten hun voetafdruk te verkleinen door kleine aanpassingen te doen in hun productieproces. En daar zijn we uiteraard heel blij om want alle beetjes helpen! Maar hun productieproces volledig ecologisch en eerlijk krijgen zonder daarbij hun prijzen drastisch te veranderen gaat een onmogelijke taak worden.

Daarom kozen wij voor een merk dat een heel ander parcours heeft afgelegd: zij zijn vertrokken van het standpunt dat ze alleen maar kleding willen maken met een volledig ecologisch en eerlijk productieproces. Ze houden deze keten dan ook dichtbij en goed in eigen handen. En dit alles willen ze toch betaalbaar houden voor de consument. We zijn dan ook ontzettend fier dat we ArmedAngels in onze kledingrekken mogen verwelkomen!

En heb je de neiging om bij ecologische kleding meteen te denken aan een geitenwollensokken look? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Want ArmedAngels laat zien dat duurzame kledij ook modern en trendy kan zijn! Ik stel jullie hier dan ook graag onze eerste collectie voor!

Zacht en comfortabel

Iedereen die de kledij past heeft meteen dezelfde eerste reactie: Wauw, wat een zachte stoffen! Deze stoffen zijn namelijk geproduceerd van natuurlijke materialen. En bovendien is het hele proces natuurlijk gehouden! Zo zijn bijvoorbeeld de kleuringen steeds volledig natuurlijk en werden er nergens chemicaliën gebruikt! Geen rare geurtjes meer in jouw nieuwe kledij en bye bye allergische reacties!

Dit alles maakt de kleding super zacht en comfortabel om dragen. Het gezegde “wie mooi wilt zijn moet lijden” mag je bij deze dus echt wel overboord gooien. Mooie kledij kan echt wel comfortabel zijn!

Made to last

ArmedAngels denkt echt wel mee in de richting van slow fashion. Geen kledij die je na één seizoen moet vervangen omdat ze uit de mode is of versleten. Maar wel kleding die lang meegaat. Stevige stiksels en sterk geweven stoffen overheersen dan ook. En ze hechten veel belang aan mooi afgewerkte subtiele details waardoor je telkens weer verliefd wordt op jouw favoriete kledingstuk.

De kleding is wel on trend maar doet niet mee aan de laatste nieuwe folliekes van de modewereld. Hierdoor krijg je kledingstukken die meerdere seizoenen meegaan maar waar je je toch modieus mee voelt.

GOTS-gecertificeerd katoen

Veel kleding van de collectie wordt gemaakt van katoen. Het katoen dat ze gebruiken is organisch en fair trade. Dit katoen is dan ook gecertificeerd met het GOTS-label. Hiervoor moet er voldoen zijn aan zeer strenge regels! Zo mogen er absoluut geen schadelijke of giftige substanties gebruikt worden bij de productie en de productieketen moet ook voldoen aan specifieke sociale voorwaarden. Om dit label te behouden wordt het proces dan ook elk jaar opnieuw geëvalueerd!

Ecovero

Een andere stof die vaak gebruikt wordt is Ecovero. Dit is de duurzame versie van viscose. Het heeft dezelfde glans en draagcomfort als viscose maar het productieproces is veel minder milieubelastend. Hierbij is er 50% minder uitstoot en wordt slechts de helft van de hoeveelheid water en energie verbruikt!

Detox denim

Eén van de paradepaardjes van ArmedAngels is de detox-denim lijn gemaakt van gecertificeerd organisch katoen. De productie van jeans is namelijk een heel vervuilend proces en ArmedAngels wil hier wat aan veranderen. Er worden namelijk veel schadelijke chemicaliën gebruikt en de waterconsumptie ligt ontzettend hoog.

Zo heb je waarschijnlijk al eens gemerkt dat jouw nieuwe jeans een toxische geur heeft. Wel, jouw neus bedriegt je niet… dit is de geur van chloor gebruikt bij het bleekproces. Het jeans van ArmedAngels is 100% chloorvrij geproduceerd!

Bij de productie van een gewone jeansbroek wordt gemiddeld 1300 liter water verbruikt! Bij de productie van de detox denim werd dit met 40% gereduceerd! En ook de CO2-uitstoot ligt 64% lager dan bij een gewone jeansbroek.


Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0