Gratis verzending vanaf €50 | Solden worden niet geruild

eco & fair

Waarvoor dient een tonic, toner of lotion nu eigenlijk?

Een vraag die ik vaak krijg van mijn klanten: “Is het nodig om een tonic te gebruiken? Wat doet dit nu eigenlijk?” Want inderdaad, je gebruikt er weinig van en het ziet eruit als water, dus zoveel nut zal het wel niet hebben, toch?

Vergis je niet, dit “gezichtswater” is belangrijker dan het lijkt. Het is een waterige oplossing die de circulatie in de huid stimuleert en zo jouw huid verfrist en verheldert. Poriën worden kleiner en de dode huidcellen en vet worden verwijderd.

pH-waarde van de huid

Een belangrijke functie van jouw tonic is dat het de natuurlijke pH-balans van jouw huid gaat herstellen. Bij een volwassen huid is deze ongeveer 5,5. Na de reiniging kan deze verstoort zijn doordat reinigers vaak een hogere pH-waarde hebben. Een traditionele zeep heeft bijvoorbeeld een pH-waarde van 9 en zal dus het pH van jouw huid neutraliseren. En waarom is die zuurtegraad van de huid zo belangrijk? Omdat die de groei van bacteriën afremt en voorkomt dat zij samen met allerlei andere schadelijke stoffen de huid indringen! Bovendien beschermt ze tegen koude en warmte en zorgt dus voor een goede hydratatie.

Met of zonder alcohol?

Vroeger waren er verschillende soorten gezichtswater met of zonder alcohol. Vandaar dat er dus ook verschillende namen voor zijn ontstaan. Maar tegenwoordig vind je alsmaar minder tonics met alcohol. Ondertussen weet men namelijk dat alcohol de huid sterk uitdroogt doordat de natuurlijke vetten worden verwijderd.

Wanneer is alcohol in een tonic wel interessant? Door de ontvettende en adstringerende (samentrekkende) werking kan dit voor mensen met een vette of acnehuid een positief effect hebben. Maar gebruik dit enkel maar op advies en ga dus niet zelf zomaar een tonic in de Kruidvat uitzoeken met alcohol in. Laat deze best in het rek staan!

Hoe te gebruiken?

Jouw tonic of lotion gebruik je dus na de reiniging en voor het aanbrengen van de verzorgende crème. Zo zal je zowel vocht als de actieve ingrediënten van de tonic in jouw huid “verzegelen”. De hydraterende crème wordt dus nog beter opgenomen en kan zo nog beter zijn werk doen!

Op de verpakkingen wordt telkens geadviseerd om deze aan te brengen met een wattenschijfje. Ik doe dit persoonlijk niet meer en breng dit gewoon aan met mijn handen. Anders heb ik het gevoel dat het product meer in het wattenschijfje verdwijnt dan op mijn huid. Bovendien denk ik graag aan het milieu en verlaag ik mijn afvalberg zo toch weer een beetje! Gebruik je toch liever een wattenschijfje? Neem dan een herbruikbaar!

Contacteer me gerust voor meer advies afgestemd op jouw huid!

IMG_2259
,

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0
%d bloggers vinden dit leuk: