Gratis verzending vanaf €50 | Solden worden niet geruild

eco & fair

Hoe gebruik je blush

Eén van mijn favoriete en onmisbare make-up producten is zonder twijfel blush. Waarom? Het geeft me een gezonde gloed! Voel je jezelf een beetje flets of heb je een korte nacht achter de rug kan dit een wondermiddeltje zijn. Zeker nu mijn kleurtje van afgelopen zomer begint weg te trekken is dit de ideale manier om er wat minder grauw uit te zien.

Welk type blush kies ik?

Tegenwoordig zijn er verschillende vormen blush op de markt. Ik overloop hier even de voor- en nadelen van de verschillende soorten:

  • Poederblush: om deze aan te brengen heb je een kwast nodig. De kwasten die bij de blushes geleverd worden zijn vaak van erbarmelijke kwaliteit. Als je investeert in een goede blushkwast is deze heel gemakkelijk aan te brengen en ook geleidelijk aan op te bouwen. Het grote voordeel is dat deze het langst blijft zitten. Moeilijker om mee te nemen want je moet dus ook uw kwast mee in je handtas steken. Wees voorzichtig bij de aankoop van een poederblush want sommige kunnen een doffe uitstraling creëren.
  • Crèmeblush: deze kan je aanbrengen met of zonder kwast. Persoonlijk breng ik ze het liefst aan met mijn vingertoppen omdat de warmte van je vingers het gemakkelijker maakt om deze uit te smeren. Je moet er wel op letten dat je goed “blend” zodat je geen vlekken hebt. Dit geeft het meest natuurlijke resultaat omdat deze mooi met de huid versmelt. Het nadeel is dat ze iets minder lang blijven zitten.
  • Liquid of gel blush: deze smeert gemakkelijker uit dan een crèmeblush en blijft heel lang zitten. Ze zijn ook meestal heel getint waardoor je er weinig van nodig hebt. Door de dunnere textuur voelt deze heel licht op de huid. Ze zijn wel veel delicater om aan te brengen omdat ze zich snel vastzetten op de huid.

Tip: Let ook op jouw huidtype. Heb je een vettere huid kies dan eerder voor een poederblush en blijf weg bij crèmeblushes die dan weer beter zijn voor drogere huidjes.

IMG_2297.JPG

Sweet blush van Essential (poederblush met prachtige satijnfinish 30,5€)

IMG_2266.JPG

Crèmeblush van Essential (22,5€)

Welke kleur kies ik?

Dit hangt af van jouw huid. Kijk dus even in de spiegel voordat je een blush koopt. En vooral: test hem even uit! Laat je eventueel in de parfumerie adviseren.

  • Lichte huid: ga voor zachte roze tinten. Heb je een warme ondertoon dan zullen perzikkleurige blushes jou ook heel mooi staan.
  • Medium huid: hier mag zowat alles. Experimenteer er dus op los! Het roze mag wat harder zijn en ook koraaltinten zullen bij een warme ondertoon flatteren.
  • Donkere huid: ga voor fellere kleuren. Laat je niet te snel afschrikken door het feit dat de blush er heel fel uitziet in het doosje. Als je dit aanbrengt is dit veel zachter. Pas op met koelere kleuren want die kunnen jouw huid grauwer doen lijken.

Pas jouw blush aan naargelang het seizoen. In de winter gebruik je beter wat zachtere kleuren. Een zongebruinde huid kan fellere kleuren aan. Ook bruinig getinte blushes of bronzers kunnen dan heel mooi zijn! Voor mijn verschillende bronzers en dus ook meer bruin getinte blushes kijk je best even in deze blogpost: Hoe fake je dat bruine tintje?

IMG_1188

Er zijn ook bepaalde kleuren die iedereen flatteren. Zo staat de kleur Malice van de Chanel Joues Contraste Powder blush hierom bekend. Veel make-upartiesten hebben deze koraalroze blush dan ook in hun voorraad. Alleen is het prijskaartje van deze blush nogal groot (41€). Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goedkopere alternatieven op de markt!

chanel_malice002

Tip: Een blush die dezelfde kleur heeft als jouw wangen wanneer je bloost zal het meest naturelle overkomen.

Waar breng ik mijn blush aan?

Voor een jeugdige uitstraling is dit heel eenvoudig: gewoon lachen en aanbrengen op de appeltjes van de wangen! Zoals je op de figuur hieronder kan zien zijn er kleine verschillen voor de verschillende vormen van gezicht.

HowToApplyBlush-271x300

Maar hoe ouder je wordt hoe meer de appeltjes van jouw wangen uitzakken als je niet lacht. Dit zal nog meer opvallen als je net daar blush hebt aangebracht. Breng dus beter de blush aan op jouw jukbeenderen en lichtjes op de slapen. Dit flatteert werkelijk iedereen!

Met onze Light And Shadow Blush bespaar je ’s ochtends nog meer tijd uit doordat je jouw highlighter en blush tegelijkertijd aanbrengt! Een twee in één formule dus voor slechts 30,5€.

29681090_10155725449888423_1085269707_o
IMG_1185

Alle blushes van Essential die worden vermeld in deze blog zijn bij ons verkrijgbaar in de winkel en webshop. Contacteer me gerust voor meer info of kom eens een kijkje nemen om ze uit te testen!

Nieuw! De nieuwste Essential blush is een mousse blush met een ongelooflijke pigmentatie! Breng hem aan met de vingertoppen of het bijgeleverd kwastje. De blush versmelt mooi in de huid en heeft een langere houdbaarheid dan een crèmeblush! Favoriete kleuren? Rosewood en Golden Sand!

,

3 reacties op “Hoe gebruik je blush”

  1. […] Blush voor beginners […]

  2. […] Bobbi Brown Pot Rouge in Fresh Melon (zie Blush voor beginners) […]

  3. […] hier meer Essential Professional Make-up | Hoe gebruik je blush? | Waarom je beter eens nadenkt over dat zwart lijntje rond jouw […]

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0
%d bloggers vinden dit leuk: