KOM ONZE VERNIEUWDE WINKEL ONTDEKKEN!

Gratis verzending vanaf €50

Eerlijk en bewust

Waarom je beter eens nadenkt over dat zwart lijntje rond jouw ogen

IMG_2301

Mijn man en ik waren naar de televisie aan het kijken en zagen een knappe jongedame in het beeld verschijnen tijdens een interview. We waren het meteen unaniem: “Waarom heeft ze zich zo zwaar opgemaakt?” De jongedame in kwestie had namelijk zowel op haar bovenste ooglid als onder haar oog een scherpe zwarte eyeliner getrokken. Iets wat ik helaas veel vrouwen zie doen en daarom besloot ik om hier toch eens een blog over te schrijven.

Te hard

Voor veel vrouwen is een zwarte eyeliner veel te hard, zeker voor blondines of dames met een bleke huid. En aangezien we nu in de winter er allemaal wat fletser uitzien kan je veel beter kiezen voor een zachtere kleur. Kies eens voor donkergrijs, donkerpaars, donkerbruin of donkergroen in plaats van zwart. Dit geeft bij de meeste vrouwen een meer naturel resultaat.

Tip: Let op met roodbruine tinten rondom de ogen. Die kunnen er namelijk voor zorgen dat je er vermoeid uitziet.

Op bovenstaande foto zien jullie swatches van een aantal oogpotloden uit ons aanbod (van boven naar onder):

  • Essential paint eyepencil in golden green (17,5€): ik ben echt helemaal dol op deze kleur! WAUW! Ik was eerst heel kritisch omdat het volgens de naam een groen potlood zou zijn maar je ziet dat dit maar heel zacht is. Het is meer grijs dan groen en er zit een fantastisch mooie glitter in!
  • Essential paint eyepencil in brown (17,5€): een mooie bruine tint die werkelijk iedereen flatteert. De lichte glitter maakt het bruin wat pittiger, want deze kleur kan al snel saai overkomen!
  • Dr. Baumann eyeliner in brown-anthracite (9,85€): ja inderdaad, bruin-anthraciet, ik zou het niet beter kunnen omschrijven. Al jaren zoek ik naar deze kleur, dankjewel Baumann!!! Deze maakt ondertussen regelmatig deel uit van mijn dag make-up: echt prachtig als je hem gewoon aanbrengt op jouw bovenste ooglid, meer heb je niet nodig voor een goede daglook!
  • Essential paint eyepencil in golden butter (17,5€): echt prachtig onder de ogen en in de binnenste ooghoeken om jouw blik meer te openen.
IMG_2303.JPG

Hieronder zie je de potloden zelf nog eens van dichtbij:

IMG_2302.JPG

Van boven te beginnen in wijzerszin: golden green – golden butter – brown anthracite – brown

Een oogpotlood hoeft echt niet duur te zijn. Het belangrijkste is vooral dat ze “vettig” genoeg zijn (of ze dus gemakkelijk kleur afgeven). Een groot voordeel aan bovenstaande oogpotloden is dat ze allemaal wat glitter of glans bevatten. Dit vind ik persoonlijk veel mooier dan een mat oogpotlood dat er snel dof zal uitzien. Bovendien valt een foutje dan veel minder hard op dan bij een donkere matte kleur!

Want is uiteindelijk niet het doel van make-up dat de mensen denken: “Wauw, die vrouw ziet er stralend uit!” in plaats van: “Ai, die vrouw heeft te veel make-up op.” Niet jouw make-up maar JIJ moet met de aandacht gaat lopen!

Tip: Gebruik eens een oogpotlood in plaats van een vloeibare eyeliner. Dat geeft een veel zachter resultaat!

Verkleinend effect

Breng je graag zwarte eyeliner aan op jouw waterlijn? Besef dan goed dat het jouw ogen er veel kleiner doet uit zien. Kies overdag liever voor een lichte kleur die jouw gezicht opent! Beperk overdag donkere oogmake-up liever tot jouw bovenste ooglid.

Ouder

Doordat zwarte eyeliner zo hard is laat het je er snel ouder uitzien. Toen we 15 waren was dat misschien ideaal maar als volwassen vrouw is dat meestal niet het effect dat je wilt verkrijgen. Als je ouder wordt krijg je meer rimpels en misschien donkere wallen waardoor je beter wegblijft met zwart onder jouw ogen. Beperk jouw eyeliner dan tot het bovenste ooglid.

Tip: Laat het lijntje op jouw bovenste ooglid omhoog gaan aan de buitenste ooghoeken voor een opliftend effect.

Wanneer wel?

Ga je overdag toch steevast voor een zwarte lijn onder jouw ogen? Doe dit dan liefst met een oogpotlood en trek hem niet helemaal door tot in de binnenste ooghoek. Werk dan verder naar binnen toe met een licht oogpotlood dat jouw blik weer opent. Vergeet zeker ook niet oogmake-up aan te brengen op jouw bovenste ooglid. Anders ga je er nogal snel moe uitzien en trek je de aandacht naar wallen of rimpels onder jouw ogen.

Overdag is een zwart lijntje te hard maar dat wilt niet zeggen dat je deze niet voor een avondje uit kan. Gooi jouw zwart oogpotlood dus nog niet in de vuilbak. Ga je bijvoorbeeld voor een donkere smokey eye? Dan kan deze zeker wel van pas komen! Er is helemaal niets mis met donkere oogmake-up bij een goede avondlook. Probeer jezelf dan wel wat in te houden zodat je niet uitkomt bij de wasbeerlook van Taylor Momsen (a.k.a. Jenny Humphrey in Gossip Girl).

rachel-momsen (1)

Taylor Momsen

Niet vergeten…

Tenslotte heb ik nog één gouden regel bij het aanbrengen van oogmake-up: mascara! Tenzij je gezegend bent met een paar killer wimpers (ik stond helaas achteraan in de rij toen de wimpers werden uitgedeeld), zullen ze verdwijnen tussen de make-up. En dat zou heel jammer zijn aangezien ze jouw blik extra vrouwelijk maken! Gebruik liefst ook een wimperkruller voor het aanbrengen van jouw mascara.

Ben je een beginner?

Ga dan voor een zachte tint zodat fouten minder hard opvallen. Ga voor een potlood waar je een heel fijne punt aan kan zetten (zoals onze ready to wear pencils) zodat je rustig kan opbouwen.

Heb je graag persoonlijk make-up advies? Kom dan zeker eens langs in de winkel of maak een afspraak voor een workshop! Alle producten in deze blog zijn bij ons verkrijgbaar in meerdere kleuren dan hier worden weergegeven. Je vindt het volledige gamma terug hier in de webshop!

,

0 reacties op “Waarom je beter eens nadenkt over dat zwart lijntje rond jouw ogen”

  1. […] Waarom je beter eens nadenkt over dat zwart lijntje rond jouw ogen […]

  2. […] in een onopvallende kleur maar maak dit niet te hard. Lees er meer over in mijn vorige blogpost: Waarom je beter eens nadenkt over dat zwart lijntje rond jouw ogen. En dan, zeker niet vergeten: MASCARA! Volle gekrulde wimpers geven je een extra vrouwelijke […]

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Afspraak

 
Afspraak  

Whatsapp

 
Whatsapp  

Contact

 
Contact  

Instragram

 
Instragram  
Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0