Gratis verzending vanaf €50 | Solden worden niet geruild

eco & fair

Mijn 6 budgettips!

WP_20170928_18_05_03_Prob

Continu worden we door de media verleid om te kopen, kopen en kopen. Overal zie je nieuwe toffe kledingstukken en reclame van winkels verschijnen. Als vrouw wordt het dan soms moeilijk om niet te veel geld uit te geven aan kleding. Vandaar deze post, om jullie allemaal een beetje bewuster te laten shoppen. Want uiteindelijk kan je met een beperkt budget best wel wat toffe items kopen! Hier lees je alvast mijn tips.

Wees geduldig

Wanneer de nieuwe collecties binnenkomen, wees geduldig. Je zal merken dat een tijdje later veel winkels/merken kortingsbonnen opsturen. Dit is in principe een eerste kans om toe te slaan als je een item echt nodig hebt.

Wacht dus rustig af als je iets leuk ziet in de nieuwe collectie. Wie weet koop je het een paar weken later al met een fikse korting. Is het item dat je wou toch al uitverkocht? Dan is dat geen wereldramp! Want wees eerlijk: volgende week komt er misschien in een andere winkel wel weer een leuke sweater binnen met een toffe print. En dan ben je de vorige die je gemist hebt waarschijnlijk heel snel vergeten.

Tip: Hoe langer je wacht, hoe meer korting!

Maar beter is om nog geduldiger te zijn. Want al de kleding die op het einde van het seizoen niet verkocht is komt in solden.  En voilà, meteen een tweede kans met veel grotere kortingen!

Koop nooit iets aan de volle prijs

Denk er eens even over na: echt overal zie je kledingwinkels die stampvol worden gepropt met de laatste nieuwe items. Denk je nu echt dat deze allemaal verkocht worden? Neen, uiteraard niet! Veel mensen gaan zelfs maar een paar keer per jaar shoppen. De markt is letterlijk oververzadigd. En daar mag jij dus gerust van profiteren!

Wat gebeurt er dan achteraf met de kleding die niet verkocht is? Die wordt achter de coulissen gestockeerd en het jaar daarna terug mee in de solden gehangen aan grotere kortingen. Of ze wordt naar een outlet gebracht zoals Rosada, Maasmechelen, enz. En daar ga ik dus het liefst winkelen.

Tip: Kan het jou iets schelen dat het kledingstuk misschien al een jaar oud is? Mij absoluut niet! Zolang het mij maar flatteert en ik me er goed in voel!

Laat je niet te veel misleiden door wat ‘hip’ is.

Ik heb er helemaal geen behoefte om net dezelfde kledingstukken als al de rest te dragen, jullie wel? Is het niet veel leuker om met unieke en tijdloze kleding rond te lopen? Mode bestaat trouwens niet meer. Iedereen mag en kan alles dragen. Of het nu een skinny, flared of mom jeans is, zolang je het maar leuk weet te combineren! En als daar dan items van vorig seizoen of misschien zelfs al van jaren geleden bij zijn geeft niemand daar iets om!

Online shopping

De oververzadiging uit zich ook online. Je kan hier dan ook heel veel met kortingen kopen. Op de websites van merken vind je vaak een categorie met promo of sale. Dit is bijvoorbeeld ook het geval op de zalandowebsite. Maak bijvoorbeeld een verlanglijstje aan op de site en elke keer als er iets wordt afgeprijsd op jouw lijstje krijg je een mail aan.

Tip: Als je iets leuk in de winkel hebt gezien controleer dan eerst even of je het misschien online niet goedkoper kan kopen!

Maar de grootste kortingen vind ik telkens op online outlets. Hier alvast een overzichtje van mijn favoriete websites:

Hier starten dagelijks heel wat uitverkopen. Je kan je inschrijven op hun nieuwsbrief en dan krijg je elke dag een mail met een overzicht van de sales. In een volgende blog vertel ik jullie wat meer over de voor- en nadelen van deze verschillende sites.

Bepaal een shopbudget

Omdat je dus elke maand wel toffe dingen ziet verschijnen en ik toch bewust wil shoppen heb ik mezelf een maandelijks shopbudget opgelegd. Ik heb een gratis zichtrekening bij ING (ING Lion account) geopend waar ik maandelijks een vast bedrag stort. Dit doet me toch wat meer nadenken over mijn aankopen. Is het budget op dan heb ik pech. Heb ik nog over dan gaat dat mee naar de volgende maand!

Verkoop oude kledij

Kledij die je niet meer draagt maar toch nog in goede staat is probeer ik altijd te verkopen. En met dat geld kan ik dan weer iets nieuw kopen. Ik verkoop deze kledij op rommelmarkten of in een tweedehandswinkel. Momenteel kan je heel wat kledij van mij terugvinden bij Deux Mains in Heide (Kalmthout). Een deel van de winst is dan voor de winkel en een ander deel voor mij.

Tip: Zin om kledij te verkopen? Kijk dan zeker eens op http://www.rommelmarkten.be!

De uitzonderingen

Op alle bovenstaande regels zijn er een aantal uitzonderingen. Schoenen bijvoorbeeld moeten niet alleen maar mooi zijn maar ook goed zitten! En wat is dat toch belangrijk! Schoenen die slecht zitten kunnen nadelig zijn voor jouw gezondheid. En dat is die korting echt niet waard! Dus als er iets is waarbij ik niet kijk naar het feit of er een korting op is of niet dan zijn het schoenen. Heb je er gevonden die mooi zijn en goed zitten? Niet afwachten!

Dit geld ook voor make-up en verzorgingsproducten. Bespaar hier ook niet op. Koop wat werkt voor jouw huid! Mijn vaste producten probeer ik telkens te kopen tijdens een kortingsactie in de winkel.

Tip: Nood aan een nieuwe blush of lipgloss? De seizoenscollecties van grote merken als Dior, YSL, Chanel, enz. worden vaak in de solden verkocht. Dit zijn tijdelijke tinten maar de kwaliteit van de producten is even goed als deze van de vaste collectie!

Denk dus goed na over waar je veel geld in investeert. Een t-shirt of blouse van 70€? Dat is voor mij al te veel. Doe het niet! Er zijn zo veel leuke topjes op de markt voor veel minder geld! En dat wil dus niet zeggen dat je naar de Primark moet lopen. Want daar wil ik absoluut geen reclame voor maken omwille van de omstandigheden waarin deze kledingstukken worden gemaakt. Maar ga dus eens naar een outlet. Daar vind je honderden t-shirts en blousjes voor 20€ die ooit ook 70€ of meer kostten. Dus qua kwaliteit boet je absoluut niets in!


Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0
%d bloggers vinden dit leuk: