Gratis verzending vanaf €50 | Solden worden niet geruild

eco & fair

Mijn vijf soldentips

0faves1

Ondertussen zijn de solden al een aantal dagen bezig in België. Vroeger zag ik er zoals velen tegen op om dan te gaan shoppen maar nu zie ik het echt wel als een zalige shopperiode. Want tenslotte is alles toch wel een stuk goedkoper! Dus hier mijn tips om de soldenclichés te overwinnen.

De juiste voorbereiding

In de maand voor de soldenperiode kan je alvast wat beginnen rondkijken naar interessante stukken. Je kan maar geluk hebben dat je ze toch nog in de solden kan kopen! Ga dus zeker even langs bij die winkels waar je die leuke stuks hebt zien hangen!

Tip: Kijk al eens even rond op de websites van de winkels. Daar kan je al zien of er bepaalde kledingstukken in de solden zijn die je interesseren en zelfs of ze nog beschikbaar zijn in de winkel!

Vermijd miskopen

Laat jij je in de solden te vaak verleiden door de lage prijs waardoor je toch wel een aantal miskopen doet? Wees voor kledij in de solden even kritisch als wanneer je niet in de solden shopt. Ook als het goedkoper is moet het nog steeds perfect zijn! En maak eventueel op voorhand een lijstje met stuks die je echt wel kan gebruiken. Zo blijf je toch wat meer gefocust tijdens het shoppen.

Vermijd de drukte

Als er één plaats is waar ik niet graag naartoe ga tijdens het begin van de solden dan is het wel de Meir in Antwerpen. Werkelijk verschrikkelijk! Veel te veel mensen en veel te veel kledij op een berg gegooid. Ik focus me tijdens de solden meer op lokale winkels en mijn favoriete boetiekjes. Je vindt sommige ketens ook buiten de grote winkelstraten en deze zijn dan zeker een bezoekje waard!

Tip: Probeer te shoppen buiten de “spitsuren”. Vermijd het weekend en probeer zoveel mogelijk winkels in de voormiddag te doen!

De hoogste kortingen

De beste soldenkoopjes doe je op het einde van de solden! Zeker in de laatste week zijn de kortingen vaak heel groot omdat alles echt weg MOET. Je gaat dan inderdaad niet meer naar huis komen met 10 gevulde winkeltassen omdat er al veel weg is. Maar je gaat wel veel geld besparen met de items die je dan koopt. Aangezien het dan al heel wat rustiger is trek ik soms nog wel naar een bekende winkelstraat om wat te snuffelen tussen de laatste koopjes. Belangrijk is wel dat je dan openstaat voor nieuwe dingen. Vaak blijven de iets specialere items liggen en zijn de basics al de deur uit.

Tip: Aangezien je speciale items minder vaak kunt dragen is het belangrijk dat ze niet te veel geld kosten. Ga hier dus naar op zoek tijdens de solden en geef enkel grotere bedragen uit aan goede basics!

Comfort tijdens het shoppen

Draag comfortabele schoenen en kledij waar je de hele dag mee kan rondlopen. Hou het wel stijlvol zodat je jezelf niet moet generen als je een wat chiquere winkel binnenstapt! En neem een schoudertas mee waarin je wat spullen kan opbergen zoals bijvoorbeeld een flesje water.

Tip: Draag tijdens het shoppen een topje zonder mouwen zodat je bovenstuks eventueel snel kan passen in de winkel als het te druk is in de pashokjes!

Tot slot hier nog even een overzicht met de winkels waar ik meestal de beste soldenkoopjes doe:

Lokale winkels:

  • Vitrin
  • Modecenter Rommens
  • Open32
  • Munt
  • Levo / Van Dijck (schoenen)
  • AU3

Webshops:

  • Zalando
  • Esprit

En vergeet niet dat er in outlets zoals in Rosada en Maasmechelen ook volop solden zijn bovenop de outletprijzen!

 


Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelmand0
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0
%d bloggers vinden dit leuk: