Hoe fake je dat bruine tintje?

WP_20170517_21_18_16_Pro2

Eerst en vooral dit: maak je er niet te veel zorgen over. De tijden dat een bruine huid een trend was is al lang passé. Blader maar eens door wat modemagazines. Echt niets mis met een wat blekere huid! Het is nu eenmaal niet gezond om onbeschermd in de zon te lopen of onder de zonnebank te liggen. Maar natuurlijk wil er niemand over straat lopen met melkbeentjes. En we willen allemaal een mooie zomerse gloed! Dus hier lees je hoe ik dit aanpak.

Lichaam

Over mijn lichaam maak ik mij meestal niet te veel zorgen. Mijn armen en decolleté bruinen vrij snel bij de eerste zon. Maar net zoals bij vele vrouwen willen mijn benen niet mee. Dit los ik op met wat zelfbruiner. Ik hou persoonlijk niet van het geknoei met de traditionele zelfbruiners. Ze zijn zo delicaat om aan te brengen en je moet opletten dat je achteraf niet rondloopt met bruine vlekken op de benen. Daarom gebruik ik een bodylotion met een beetje zelfbruiner in. Mijn favoriet? Die haal ik bij Yves Rocher. Je brengt een paar dagen achter elkaar een laagje aan dat je goed uitwrijft en zo krijg je een mooie natuurlijke bruine gloed. Enige minpunt is dat het mijn benen wel een beetje uitdroogt. Tot zover dus het hydraterende effect… Ik breng achteraf altijd nog een andere bodylotion aan:

  • Yves Rocher hydraterende lichaamsverzorging met een vleugje zelfbruiner (12,90€)

Zelfbruiner yves rocher

Momenteel zijn alle zonneproducten bij Yves Rocher met 40% korting dus nu betaal je hem maar 7,70€. Yves Rocher heeft regelmatig goede acties dus je moet hiervoor zelden de volle prijs betalen!

Gezicht

Dit is veel delicater. Ik blijf ver weg van mijn gezicht met zelfbruiner! Een fout die ik veel vrouwen zie maken is om een foundation of poeder te nemen die een tintje donkerder is dan de huid. Helaas valt dit in natuurlijk daglicht veel te hard op! En je moet dan ook jouw hals bijwerken voor een egale overgang waardoor de huid er daar vaak ouder gaat uitzien. Niet doen dus!

Gebruik beter een bronzer. Breng deze aan op de plaatsen die normaal gezien het snelst bruin worden in jouw gezicht.  Hieronder een figuur om te helpen. Je tekent dus eigenlijk een 3 vanaf jouw slapen naar jouw jukbeenderen en vervolgens onderaan de kin. Ook op de neus kan je een beetje bronzer aanbrengen. Zorg ervoor dat je de bronzer goed laat versmelten met de rest van jouw huid zodat er geen strepen zichtbaar zijn.

Tip: Kies een bronzer die maximum twee tinten donkerder is dan jouw huid.

bronzer

Mijn twee bronzers (links op de foto):

  • Estée Lauder bronzer in blockbuster palet van 2017 (mat)
  • Maybelline terre indienne teint bronzé (met shimmer) (11,95€): een hele fijne goedkope bronzer! Verkrijgbaar in drie tinten.

WP_20170517_20_02_27_Pro

Wat ook altijd helpt voor een zomerse gloed zijn bepaalde tinten blush. Zo werken koraaltinten bijvoorbeeld heel goed bij mijn huid om deze wat warmer te maken. Bij wat koelere types zal oudroze beter werken. Je kan ook altijd een bronzer met shimmer gebruiken als blush. Het voordeel is dat je ’s ochtends dan wat sneller de deur uit bent. Deze tint is de derde van links op de foto.

  • Estée Lauder Pure Color Blush Hot Sienna: een koraalgetinte poederblush die heel gepigmenteerd is!

Dit is een van mijn favorieten voor een zomerse look die ik heb kunnen kopen in de solden. Ik heb uiteraard nog een aantal andere blushes die ik jullie zeker eens in een andere post laat zien!

De Bronze Goddess collectie van Estée Lauder bevat vaak fijne producten. Ik heb hier een blush van die zorgt voor een zomerse gloed. Deze heb ik in de solden gekocht en kan je rechts zien op de swatches op de foto:

  • Estée Lauder Bronze Goddess Cheek Glow Blush: een roze-bruine crèmeblush met een beetje shimmer.

Tip: Vaak komen de lente- en zomercollecties van beautymerken in juli in de solden. Dus houdt deze zeker mee in het oog!

Kleding

Let ook op de kleuren van jouw kleding. Als jouw huid nog wat bleker is van de winter vermijd je bijvoorbeeld beter zwarte kleding. Neem eerder kleuren die je wat bruiner doen lijken zoals wit, geel, blauw, koraal, enz. De zwarte rokjes houd je dus misschien beter nog even opzij totdat jouw benen een mooi tintje hebben!

Met bovenstaande tips kan je snel een getinte look creëren zodat je hopelijk geen nood hebt aan de zonnebank of een spray tan die er vaak heel nep uit zien. Geniet van de zon maar vergeet jezelf niet in te smeren!

2 gedachten over “Hoe fake je dat bruine tintje?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.