Geen categorie

Mijn project, mijn visie

Wauw, wat is het hier stil geweest! Maar dat wilt niet zeggen dat ik niet ben bezig geweest met SOFlien. Integendeel! Het waren maanden boordevol nieuwe ideeën en nieuwe ontmoetingen. Want ondertussen is SOFlien uitgegroeid tot veel meer dan een blog over mode en beauty! Ik vertel jullie hier vandaag even het verhaal over hoe dit precies in zijn werk ging. Ik kan je al vertellen, het zal een lange blog worden, want ik heb jullie zoveel te vertellen! Dus je zal hier even je tijd voor moeten nemen…

Eind vorige maand werd mijn blog Straight on Flien een jaar oud. Het begon toen allemaal omdat een aantal vriendinnen mij erop wezen dat ik best wel veel wist over make-up en gelaatsverzorging en dit heel interessant zou zijn om te delen met de rest van de buitenwereld. Automatisch werd mijn interesse voor mode hier ook bij betrokken.

Na lang twijfelen besloot ik toch mijn blog op te starten en dat werd heel positief onthaald. Hierdoor begonnen mensen mij ook aan te spreken: wat zou je mij aanraden als gelaatsverzorging? Of Evelien, ik heb een nieuwe mascara nodig, dewelke zou je aanraden? Dus zo ontstond mijn idee om hier nog meer mee te doen en mensen te helpen en begeleiden in hun zoektocht naar goede gewoontes en producten.

Ik doe dit in mijn dagelijks leven namelijk elke dag: als leerkracht deel ik mijn kennis delen met jongeren en probeer ze zo iets bij te brengen. En daar kan ik ook zo veel voldoening uit halen, als ik een goede les heb gegeven en dit goed wordt onthaald! Daarom besloot ik om workshops op te starten met make-up en modeadvies. Vrouwen begeleiden in hun zoektocht naar een goede look waar ze veel zelfvertrouwen uit halen. Zodat ze het gevoel hebben dat ze ’s ochtends de deur uitstappen en het totale plaatje klopt. Want dat gevoel is toch heerlijk, als je jezelf nadien geen zorgen moet maken over het feit hoe je er uit ziet! Het totale plaatje gaat bij mij over zowel kledij als make-up. Vandaar dat ik besloot om beide aan te bieden.

IMG_0395 (2).JPG

Maar dan stootte ik al snel op een probleem: Ik zou dus mensen advies geven over hoe ze zichzelf bijvoorbeeld een goede alledaagse make-up look kunnen aanmeten. Maar achteraf zou ik moeten zeggen: “En ga nu maar zelf naar de winkel om daar de juiste producten te zoeken.” Dat zou nu toch geen goede service zijn! Dus besloot ik op zoek te gaan naar goede producten om mijn klanten te kunnen aanbieden.

Mijn zoektocht startte naar een goed make-up merk. Een taak die me veel stress bezorgde want waar ga ik in godsnaam een make-upmerk vinden dat een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft? Dat een goede samenstelling heeft qua ingrediënten en mooie resultaten geeft? Ik surfte eindeloos rond op het internet, nam contact op met verschillende merken, bezocht beurzen, enz. Altijd was er wel een probleem: er zat parfum in de producten, de prijs was veel te hoog, de tinten waren niet goed, er werd té veel ingespeeld op trends, enz.

Toen ik bijna het punt bereikt had om het op te geven stootte ik na een maandenlange zoektocht uitendelijk op het merk Essential op de Vakbeurs Uiterlijke Verzorging in Gorinchem. Het merk is nog maar sinds september in Nederland en ik voelde meteen dat de vertegenwoordigster en ik op dezelfde golflengte zaten. Na een bezoekje in hun instituut in Utrecht was ik overtuigd: Essential wordt het! Later ga ik hier zeker nog eens een blog over posten want ik ga de komende weken mijn aanbod wat meer aan jullie voorstellen. Maar ik heb hier al even kort een paar doorslaggevende kenmerken van Essential opgelijst voor jullie:

 • Mooie resultaten voor een correcte prijs.
 • Goed basisgamma met mooie neutrale kleuren.
 • Gemakkelijk om mee te werken.
 • Geen minerale olie, parabenen en weinig parfum.
 • Ethisch verantwoord.

Ik was zo blij dat ik dit merk gevonden had! Ondertussen heb ik een deel van het aanbod hier in mijn instituut liggen en krijg veel positieve reacties! Maar zoals altijd liet mijn brein mij weer niet met rust. Want ik bedacht me al snel het volgende: wat voor zin heeft het om jezelf te maquilleren met kwaliteitsmake-up als je daaronder eerst een slechte huidverzorging hebt gebruikt? Een stralende huid begint namelijk bij een goede gelaatsverzorging, niet bij de make-up!

Zo kwam ik dus tot de volgende stap in mijn project. Wat een goede gelaatsverzorging inhoudt weet ik al lang. Ikzelf heb een probleemhuid en heb ontzettend veel verschillende producten uitgetest. Mijn weg is heel lang geweest. Ik denk dat mijn man zich zeker nog de periode herinnert dat heel de badkamer volstond. Telkens werden er weer nieuwe producten werden gekocht en werden de voorgaande nooit opgebruikt. Wat een geldverspilling!

Ik probeerde alles. Ik begon bij producten uit Kruidvat die wonderen beloven zoals Nivea, Clearasil, l’ Oreal enz. Maar mijn huid reageerde daar nooit heel positief op. Dan dacht ik dat duurdere producten wel beter moesten zijn. Voor meer geld zal je toch een goede kwaliteit moeten krijgen? Dus ging ik naar parfumerieën voor producten van merken zoals Estee Lauder, Clinique enz. Hiermee behaalde ik zeker al betere resultaten maar ze werden soms wel zwaar voor mijn portemonnee. En toch was ik nooit tevreden. De volgende stap was de apotheker: hier vond ik dan prijs-kwaliteit gezien nog betere producten bij merken zoals La Roche Posay. Maar toch zocht ik steeds verder naar andere producten. Ik wou niet aanvaarden dat ik al het beste uit mijn huid had gehaald. Dus zocht ik professionele hulp van een schoonheidsspecialiste en maakte zo kennis met de producten van Dr. Baumann.

Ondertussen gebruik ik deze al jaren en ga ik nooit meer terug naar een ander merk! Ik zal nooit een feilloos huidje hebben maar ik weet nu wel dat ik het beste haal uit de huid die ik gekregen heb! Dus naar een merk van gelaatsverzorging moest ik niet meer zoeken. Dr. Baumann wou ik aanbieden aan mijn klanten. Ik contacteerde dus vol enthousiasme het bedrijf met mijn idee voor gelaatsworkshops. Maar al snel kreeg ik een teleurstellend antwoord terug: ik heb geen opleiding gedaan voor gelaatsverzorging en huidanalyse en zij werken enkel samen met professionals. Terecht, dacht ik, want een goed advies is net zo belangrijk als de producten op zich.

Heel even heb ik gezocht naar een merk dat ik zo wel kon verkopen. Maar ik besefte al snel dat ik daar nooit zelf zo achter zou staan en in zou geloven als de producten van Dr. Baumann. Dus koos ik voor de enige logische oplossing: ik ga een opleiding huidanalyse en gelaatsverzorging doen. Ook dit was weer niet gemakkelijk want de meeste opleidingen zijn voor allround schoonheidsspecialiste en zouden jaren duren. Maar mijn plan was niet om bv. bikinilijnen te gaan waxen. Na wat zoeken vond ik uiteindelijk een geschikte opleiding in Hasselt en in februari haalde ik dus mijn diploma. Ik heb hier absoluut geen spijt van want het is toch belangrijk om een goede huidanalyse te kunnen doen om mensen de juiste verzorging te kunnen adviseren. Bovendien kan ik mijn klanten zo nog een betere service geven door ook aanvullende gelaatsverzorgingen te doen.

En zo kreeg ik dus de kans van Dr. Baumann om met hen samen te werken! Ze voorzien drie verschillende lijnen met een verschillende prijsklasse. Ook van Dr. Baumann zette ik al kort even de belangrijkste aandachtpuntjes op een rij:

 • Bionome huidverzorging: in harmonie met de noden van de huid, de gezondheid, de dieren en het milieu.
 • Zonder conserveringsmiddelen
 • Zonder minerale oliën
 • Zonder dierlijke ingrediënten
 • Zonder overbodige verpakkingen
 • Zonder parfum en geurstoffen
 • Met huidvriendelijke vitamines
 • Met hoogwaardige plantaardige oliën
 • Met huididentieke werkstoffen
 • Met hoogwaardige meervoudige liposomen
 • Met hoogwaardige plantaardige werkstoffen

Nu ik toch helemaal in de opleidingssfeer zat besloot ik ook een manicureopleiding te doen. Want verzorgde nagels zijn ook onderdeel van een verzorgde look. Nagellak behoort voor mij eigenlijk ook bij de categorie make-up. Maar enkel voor nagels met gellak. Dat is eigenlijk een nagellak die drie weken lang houdt maar dit is geen nepnagel die je eerst aanbrengt. Want ik wil niet gaan voor een artificiële look maar wel voor een verzorgde look. Hiervoor vond ik een fantastisch leuke collectie van Kinetics. Heerlijke nudekleurtjes die je dus drie weken lang bij zowat elke outfit kan combineren! En uiteraard schafte ik ook al een klassieke rode kleur aan. Later zal mijn collectie kleurtjes zeker nog wel verder worden aangevuld!

Om mijn gelaatsverzorgingen en manicure te kunnen aanbieden besloot ik om een klein instituut in ons huis in te richten. Zo kan ik klanten rustig ontvangen en ook wat kledij uitstallen.

Als laatste wou ik ook mijn passie voor mode erbij betrekken. Het plan was om daar nog even mee te wachten en mij eerst te focussen op make-up en gelaatsverzorging. Maar omdat het aanbod zo groot was begon ik toch al rustig wat rond te kijken. Ik verwachte namelijk weer een maandenlange zoektocht. En ik moet toegeven, ik keek ook eerst naar de cash & carry hype. In de voorsteden van Parijs kan je letterlijk je collectie snel gaan winkelen aan lage prijsjes. Je koopt daar dan bijvoorbeeld een blouse voor 7€ en je kan die dan verkopen aan eender welke prijs die je wilt. Je kent de kledij zeker en vast: de merken klinken je totaal niet bekend in de oren en je hebt maten zoals TU (taille unique) of S/M, M/L enz. Toen ik begon rond te surfen was ik ontzettend verrast. Er zijn winkels die dergelijk blouseje online voor 80€ aanbieden! Een gigantische winstmarge dus!!!

Dus ja, de verleiding was even groot. Maar ik dacht al snel: Nee Evelien, je wilt (uiteraard) wat winst maken maar dit mag je niet zien als prioriteit. Een goede service en kwaliteit, dat wil je aanbieden! Je hebt nu al die moeite gedaan om kwaliteitsvolle make-up en gelaatsverzorging binnen te halen, je mag dit nu niet verpesten met kledij. Dus ik besloot niet voor kwantiteit te gaan. En bovendien wil ik al helemaal niet weten hoe die blousejes dan zo goedkoop kunnen geproduceerd worden?? Als geograaf kan ik hier echt niet aan meedoen. Dus besloot ik verder te kijken en op zoek te gaan naar een kwaliteitsvol merk dat past in mijn concept (Over).

Samen met mijn man bezocht ik hiervoor de bekende jaarlijkse Modefabriek in Amsterdam. Echt wel de moeite! Het plan was om gewoon even wat rond te kijken en te horen bij verschillende merken naar hun visies en mogelijkheden. Tot ik aankwam bij het kledingmerk Kaffe. Meteen viel ons oog op de kwaliteitsvolle stoffen en mooie pasvormen. De stijl was trendy maar toch tijdloos en er waren veel leuke prints te bespeuren. Ook is het een merk dat voor heel veel leeftijden toegankelijk is. Na een gesprek met de vertegenwoordigster voor Vlaanderen hoorde ik dat zij nog merken aanboden. Ook zij waren aanwezig op de beurs en dus brachten we daar ook een bezoekje aan.

Vanaf de eerste blik op de stand van het merk Rut & Circle was ik HELEMAAL verkocht. DIT is helemaal mijn stijl! En dit ga ik niet laten schieten! Ze hebben zeer betaalbare kledij dat inspeelt op de laatste trends. Dus ongeveer een maand later bracht ik een bezoek aan de verdeler van beide merken en koos ik een collectie uit. Met kledij kies je een collectie uit ongeveer een halfjaartje op voorhand. Dat wilt dus zeggen dat de collectie die ik uitkoos pas hier zal toekomen in augustus-september. Spannend! Maar omdat ik toch niet zo lang kon wachten en graag al een kleine teaser wou heb ik al een kleine collectie van Kaffe op de kop kunnen tikken. Een kleedje, rokje, trui en blouse. De stofjes zijn echt waanzinnig fijn om te dragen en ondertussen loopt de verkoop goed dus dit smaakt zeker naar meer!

Ondertussen schafte ik ook een kleine collectie accessoires aan maar hier heb ik nog niet met volle overtuiging een merk in gevonden. De zoektocht gaat hier nog wat verder. Ik hou jullie op de hoogte!

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden? Ik heb hier alvast wat foto’s van producten bij in de post gezet. Zoals jullie kunnen zien heb ik ook mijn fotografieskills geprobeerd wat te verbeteren en kocht ik een nieuwe camera. Laat me zeker weten wat je ervan vindt ;-)! Surf gerust eens verder op mijn site om meer te ontdekken. En als je eens graag wilt langskomen ben je altijd welkom op afspraak (volledig vrijblijvend natuurlijk!) of tijdens een open huis. Je kan hiervoor inschrijven via onderstaande link:

Inschrijven

Tot binnenkort!

Een gedachte over “Mijn project, mijn visie”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.