Wat mannen willen

8B6A0627-2-2.jpg

Met Valentijn voor de deur wordt het weer eens tijd om na te denken over jouw outfit voor de date. Ben je nog vrijgezel en heb je een date gepland? Of ga je met jouw man uit eten en wil je toch eens iets extra doen voor deze avond? Dan geef ik je hier graag mijn tips over wat de meeste mannen aantrekkelijk vinden.

Outfit

Eigenlijk is het heel eenvoudig samen te vatten: zo goed als alle mannen houden van een elegante secretaresselook. Uiteraard is het geen verkleedavond maar hou dit silhouet eventueel in je achterhoofd bij het samenstellen van jouw outfit.

Zorg ervoor dat je niet vulgair overkomt en kies voor ofwel benen ofwel decolleté. Laat dus niet te veel zien en laat wat aan de verbeelding over! Mannen houden nog altijd het meest van rokjes en jurkjes. Besef goed dat ze het helemaal niet hebben voor die oversized trends: laat dus die oversized sweater of mommy jeans op valentijn maar in de kast hangen. Kies voor een kokerrok of een jurkje dat uitloopt in een A-lijn. Zorg er dus voor dat je een taille creëert!

Wat de schoenen betreft: hakken zijn uiteraard heel goed tenzij je er niet elegant mee kan wandelen. Kies dan liever voor een wat lagere hak want anders kom je te stuntelig over. Laat ook de schoenen die geïnspireerd zijn op mannenschoenen zoals derby’s, mocassins, enz. achterwege. En hoe elegant ze jou ook mogen lijken, mannen hebben het helaas niet zo voor de spitse tippen of sleehakken.

En uiteindelijk vergeet je best geen accessoires. Vermijd grote lompe handtassen en kies voor iets klein en elegant. Juwelen kunnen jouw look heel stijlvol maken maar kies voor klassiekers en laat die statement items maar even achterwege.

Dit geldt ook voor jouw nagels. Zorg voor verzorgde nagels! En een leuk kleurtje kan zeker zolang het maar blijft binnen de rode-roze tinten. Blauwe of groene tinten? Wacht daar maar even mee tot je volgende manicure…

Make-up

Hoe je het ook draait of keert: mannen houden het meest van naturelle schoonheden. Neen, dit wilt niet zeggen dat je zonder make-up de deur uit moet. Dit wilt zeggen dat voor hen jouw make-up niet de aandacht mag trekken. Je wilt namelijk de nadruk leggen op jouw mooie jukbeenderen, ogen, lippen, enz. en niet op jouw mooie make-up.

Ga dus niet vol overtuiging voor een donkere smokey-eye. Breng wat zachte oogschaduw aan in naturelle tinten (bruin-beige). Breng aan jouw buitenste ooghoek een wat donkerdere bruintint aan en vul de rest van het ooglid op met een lichtere beige tint met eventueel wat shimmer. In de binnenste ooghoeken zet je best wat highlighter. Je kan zeker een dun lijntje trekken in een onopvallende kleur maar maak dit niet te hard. Lees er meer over in mijn vorige blogpost: Waarom je beter eens nadenkt over dat zwart lijntje rond jouw ogen. En dan, zeker niet vergeten: MASCARA! Volle gekrulde wimpers geven je een extra vrouwelijke blik!

Je wenkbrauwen zijn uiteraard netjes geëpileerd en vul ze eventueel wat op. Maar let op! Mannen hebben het echt niet met de laatste nieuwe trend van de “tekenfilmwenkbrauwen”. Je ziet ze overal verschijnen op social media, de mooi afgelijnde wenkbrauwen die netjes zijn ingekleurd. Maar dit komt totaal niet naturelle over! Het doel is om jezelf een meer sprekend gezicht te geven maar je wilt niet dat je date zich heel de avond zit af te vragen of je creatief bent geweest met jouw kleurpotloden. Kies dus voor een wenkbrauwmascara waarmee je ze subtiel een beetje kan opvullen.

Een mooie stralende teint is een must zonder dat je een te dikke laag foundation aanbrengt. Weet je dat je misschien nerveus gaat worden? Vergeet dan niet wat poeder aan te brengen om glimmen te voorkomen. Breng zeker wat blush en highlighter aan op de juiste plaatsen voor een gezonde uitstraling.

En vergeet jouw lippen niet! Gezonde lippen zijn een must! Bedenk wel dat mannen het verschrikkelijk vinden om vrouwen te kussen met een zwaar getinte lippenstift op. Want dan lopen ze het risico om zelf helemaal onder te hangen. Dus misschien toch beter kiezen voor een zachte tint of een lichte gloss?

27989810_10155604713878423_1987643864_o

Op de foto (van boven naar onder en van links naar rechts):

Kapsel

Het is een cliché maar interessant om voor deze avond eens over na te denken: mannen zien het liefst een “fris kopje” met langere, loshangende golvende haren. Laat je haar dus los en ga voor een volumineus kapsel!

Finishing touch

Misschien wel de belangrijkste stap in jouw voorbereiding: een goede geur. Mannen ruiken het écht wel als je een goede geur op hebt en vaak is dit zelfs doorslaggevend voor een tweede date! Kies dus voor een geur die past bij jouw persoonlijkheid. En breng deze subtiel aan op plaatsen waar jouw hartslag voelbaar is: de hals, polsen, elleboogholtes, decolleté of knieholtes.

Wil je graag meer advies? Bekijk dan hier ons aanbod:

Lees nog veel meer over het aanbrengen van make-up en het kiezen van de juiste outfit op onderstaande posts:

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.