Outfits, Sport

Motiveer jezelf om te sporten!

Afgelopen lente besloot ik om iets aan mijn conditie te doen. Vroeger was ik altijd vrij sportief maar ik merkte dat mijn conditie echt wel erbarmelijk was geworden. Dus besloot ik om te gaan lopen. Zoals iedereen begon ik er heel enthousiast aan maar de moeilijkheid zit hem in het volhouden. Hier mijn tips hoe ik mezelf motiveer:

Zoek een goede looppartner

Dat kan je vriend, een vriendin, zus of eventueel jouw Ipod zijn. Het helpt echt wel als je niet het gevoel hebt alleen te zijn. Zo kan je elkaar toch motiveren om er weer aan te beginnen. Mijn vaste looppartner is mijn hond die altijd dolenthousiast is als hij mij met mijn loopschoenen ziet verschijnen. Het feit dat hij daar zo blij mee is, is voor mij de perfecte motivatie! Om zo comfortabel samen te kunnen lopen heb ik voor hem een harnas en een canicrossband gekocht.

IMG_20171014_223009

Schaf een activiteitstracker aan

Verschillende merken hebben sporthorloges waarmee je kan meten hoeveel je gelopen hebt, wat je hartslag was enz. Zo kan je beter opvolgen welke progressie je maakt waardoor je ziet dat je harde werk echt wel resultaat heeft. Ik heb gekozen voor de Fitbit Charge 2 en ben daar heel tevreden over. Deze kostte 179€ via bol.com. Ik draag deze even goed in het dagelijks leven als horloge en stappenteller. Je kan hier andere bandjes aanzetten waardoor je deze bij jouw outfit kan laten matchen. Ik heb mezelf recent een roségoudkleurig bandje met Milanese schakels aangeschaft waardoor hij meteen veel stijlvoller wordt. Je kan ontzettend veel met een Fitbit zoals je slaap monitoren, bijhouden hoeveel calorieën je opneemt en verbrandt enz. Via een app op jouw gsm of computer kan je dan alles gegevens bekijken.

dav

edb4o4tm.bal
nk2y1he4.iou

mh3pd4sy.sxn 9200000078479472

Zorg voor comfortabele en mooie sportkledij

Goede loopschoenen zijn ontzettend belangrijk! Bespaar hier zeker niet op want je wilt namelijk geen blessures oplopen. Met de hulp van mijn man (die door zijn opleiding LO hier wel wat verstand van heeft) heb ik goede schoenen gevonden van het merk Asics. Vraag eventueel professionele hulp als je twijfelt!

En verwen jezelf af en toe met leuke sportkledij! Voor mij werkt zeker motiverend. Voor elk type weer bestaat er aangepaste kledij zodat je bijna altijd kan lopen. Zoals je in een eerdere blogpost al kon lezen koop ik al mijn sportkledij in Rosada outlet (Mijn soldenkoopjes) of Decathlon. Ik geef hier namelijk niet graag te veel geld aan uit.

IMG_20171014_112823 (2)

En toon wat karakter!

Besef tenslotte goed dat het alleen maar gemakkelijker wordt. Het opbouwen van die eerste conditie is het moeilijkste, nadien gaat het alsmaar vlotter! Je zal merken dat je jezelf veel fitter en energieker voelt in het dagelijks leven en het is nog goed voor de lijn ook!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.