Mijn vijf shoppingregels

246ec75cb9445a39f487f890566f3ec5

Vandaag vertel ik jullie alles over een aantal basisregels die ik volg tijdens het shoppen. Want als iets niet perfect past of niet de juiste kleur, samenstelling, enz. heeft, koop ik het  gewoonweg niet.

1€ per draagbeurt

Om in te schatten of de prijs die ik betaal voor het kledingstuk niet te hoog is houd ik altijd rekening met de prijs per draagbeurt. Mijn basisregel is dat per keer dat ik het kledingstuk draag het 1€ mag kosten. Dus als ik iets koop van 40€ stel ik mij de vraag of ik het effectief ongeveer 40 keer kan/zal dragen. Een uitzondering op deze regel is natuurlijk feestkledij. Wanneer ik een nieuw jurkje koop voor een trouwfeest klopt deze regel meestal niet!

Zo word ik ook meteen aangespoord om na te denken over de prijs-kwaliteit verhouding. Als ik een t-shirt koop van 20€ zal ik me afvragen of die t-shirt ook effectief 20 draagbeurten zal meegaan en bijvoorbeeld niet na twee wasbeurten al volledig uit model zal zijn.

Tip: met deze regel zorg je er ook voor dat je meer geld uitgeeft aan goede basisstuks zoals een jeans, zwarte blazer, jas, enz. en niet te veel aan “foliekes”.

Niets moet, alles mag!

Een grote fout tijdens het shoppen is dat mensen naar iets specifiek op zoek gaan en dat perse die dag moeten hebben. Maar helaas doe je volgens mij zo veel miskopen. Ik zal mijn perfecte jeans kopen als ik die tegen kom. Wanneer ik daar specifiek naar op zoek ga lukt dat meestal niet om die te vinden. Ik heb zo altijd wel een klein lijstje van kledingstukken die ik graag zou willen.

Ik koop een kledingstuk pas als ik het perfecte item tegenkom. Zo wil ik bijvoorbeeld ook graag een mooie jumpsuit. Helaas ben ik er nog steeds geen tegen gekomen die mij flatteert. Misschien vind ik die wel nooit en dan is dat heel jammer! Het is niet omdat iedereen een jumpsuit koopt dat ik dat dan ook zo snel mogelijk moet doen.

Tip: zorg ervoor dat je altijd een shoppingbudget opzij hebt staan voor wanneer je eindelijk die perfecte trenchcoat tegenkomt!

Slaat de twijfel toe? Loop dan even uit de winkel!

Wanneer ik twijfel over een kledingstuk zal ik het zelden toch kopen. Mijn truc is dan om het kledingstuk terug in het rek te hangen en de winkel buiten te gaan. Begin ik dan vervolgens te panikeren over het feit of iemand anders het misschien aan het kopen is?Dan wil dat zeggen dat ik het toch écht wil! Vergeet ik het kledingstuk zodra ik in de volgende winkel ben? Dan mag ik vooral blij zijn dat ik het niet gekocht heb!

Liefde op het eerste gezicht.

Dat wilt meestal zeggen dat het echt wel jouw ding is. Neem het dus zeker mee in de paskamer, maar vergeet niet om toch nog rekening te houden met de andere regels! Wanneer je een winkel binnenwandelt is het vaak goed om eerst eens een keer volledig door de winkel te lopen zonder al iets mee te nemen om te passen. Nadien ga je dan de verschillende stukken halen die je het meest in het oog zijn gesprongen. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel mee in de paskamer neemt.

54a5575fe5e85e1d55b85c64973d0e36

Let op comfort!

Hoe mooi iets ook kan zijn, het moet toch altijd comfortabel zijn en aangenaam aanvoelen. Een jeansbroek mag niet té strak zitten. Een rokje/kleedje mag niet te kort zijn en ik moet vlot kunnen wandelen met mijn nieuwe hakschoenen.

Tip: doe de nodig tests in het pashokje! Hurk om te testen of de jeansbroek niet te strak zit, buk voorover om te testen of het rokje niet te kort is, enz.

Vergeet ook niet om naar de samenstelling te kijken! In kunststoffen zweet je namelijk meer. Dus ik let er altijd op of er bijvoorbeeld geen katoen bij zit. Natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, wol, enz. zijn altijd beter en ogen ook mooier. Maar bij een katoenen t-shirt is het bijvoorbeeld beter dat er 5% elastaan in zit. Zo behoudt het t-shirt beter zijn model. Voel je al meteen dat de stof statisch is en aan je lichaam blijft kleven? Terughangen! En dat geldt ook voor kledingstukken waarvan je merkt dat ze veel pluisjes afgeven of aantrekken. Je wil toch niet elke keer voor je de deur uit gaat nog met een kledingborstel liggen knoeien!

Vergeet één ding niet: geef jouw geld enkel uit aan de perfecte kledingstukken. Er is zo’n overaanbod aan kledij waardoor je echt wel kritisch mag zijn. Veel shopplezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelmand
Er zijn geen producten in het winkelmandje!
Verder winkelen
0
%d bloggers liken dit: