Geplaatst op 1 Reactie

Hoe kies je de perfecte outfit? Deel 2

Gisteren gaf ik je al wat meer uitleg over hoe je kledingstukken op verschillende manieren kan combineren en hoe je jouw vrouwelijkheid kan benadrukken. Vandaag vertel ik jullie nog wat meer over de afwerking. Maar ik wil ook dat je even de aandacht vestigt op jouw lichaamsvormen.

Ken je lichaam en compenseer waar nodig!

Zorg dat je een goed beeld hebt van jouw lichaam en dat je weet waar je moet compenseren. Ieders lichaam is anders dus zorg ervoor dat je ontdekt wat jouw wel flatteert. Ik zal het wat duidelijker maken aan de hand van wat voorbeelden:

Ik heb wat bredere heupen dus ik zal die proberen zo weinig mogelijk te benadrukken. Een blouse die op het breedste punt van mijn heupen valt probeer ik te vermijden. En anders los ik dat op door bijvoorbeeld de blouse in mijn broek te steken.

Hoewel ik dat bij andere vrouwen soms heel stijlvol vind, zal ik nooit een recht jurkje dragen. Helaas creëer ik dan de illusie dat mijn hele lichaam even breed is als mijn heupen. Dan lijk ik dus veel breder dan ik ben. Waarom zou ik dat willen? Voor mij dus liever getailleerde jurkjes!

Een kort blazertje op een jeans? Ook niet voor mij. Aangezien ik een kort bovenlichaam heb met lange benen lijkt het dan alsof er alleen nog maar een paar benen rondloopt. Ik zal dus eerder gaan voor een wat langere blazer op mijn skinny jeans.

Geloof me, zo zou ik nog 20 voorbeelden kunnen opsommen. Denk dus eens even na over jouw vormen en verhoudingen. En leer te compenseren. Als dat wilt zeggen dat die laatste nieuwe modetrend jou niet flatteert dan is dat heel jammer! Laat deze dan alsjeblieft aan jou voorbijgaan! Besef dat er maar heel weinig mensen zijn die met alles staan. En wie weet is de volgende modetrend wel helemaal jouw ding.

Tip: twijfel je of een outfit jou wel of niet flatteert? Laat iemand even een foto trekken of trek jezelf in de spiegel. Zo krijg je een beter beeld van hoe de mensen jou zien.

Kleur

Denk hier ook goed over na! Ga je voor een felle kleur? Geen probleem, maar hou het voor de rest rustig. Ja, ik weet het, color blocking was ooit een trend. Maar ook heel moeilijk om stijlvol te houden. Wees eerlijk: een roze blouse op een groen rokje was misschien schattig toen je 12 jaar oud was maar is helaas niet meer elegant op jouw dertigste. Je wilt er toch niet uitzien als een wandelend kleurboek? Zorg er dus voor dat je wat neutrale items in jouw kledingkast hebt hangen.

Tip: koop de kledingstukken die je veel draagt (bv. een jas, tas of schoenen) in een neutrale kleur. Tenzij je jezelf meerdere exemplaren wilt permitteren!

En wanneer je een zwart kleedje heb met een rood motiefje hoef je daar echt geen vestje, schoenen, handtas en zelfs oorbellen bij te kopen in hetzelfde rood. Zorg gewoon dat je al deze items in neutrale kleuren in jouw kast hebt zodat je die met veel verschillende kleuren kan combineren. Ik hou persoonlijk niet zo van outfits waarbij een felle kleur in alle items van de outfit terug voorkomt. Dat komt voor mij al snel wat te gemaakt over. Maar smaken verschillen natuurlijk!

Accessoires

Meestal de laatste stap om jouw outfit helemaal af te maken. Één belangrijke regel: Less is more! Je bent geen kerstboom die versierd moet worden! Ga je voor langere hangoorbellen? Laat de ketting dan achterwege. Kies je voor de ketting, combineer die dan met subtiele oorstekertjes.

Houd ook rekening met de rest van de outfit. Bij een drukke print heb je niet te veel accessoires meer nodig. Kies dan voor subtiele stijlvolle juwelen, handtas en schoenen. Een outfit met een fragiele blouse kan je wat meer pit geven met biker boots. Een stoere jeans maak je vrouwelijker door er hakken bij te dragen. Een clutch maakt een jurk meteen veel feestelijker. Accessoires zijn dus een niet te onderschatten onderdeel van jouw outfit!

Tip: een handtas en schoenen hoeven echt niet meer in dezelfde kleur gecombineerd te worden. Draag bij een gekleurde schoen gerust een handtas in een neutrale kleur en omgekeerd.

Zo, nu kan je voorlopig al aan de slag met wat in jouw kleerkast hangt. Ondertussen wordt er hier verder gewerkt aan posts om jullie nog wat verder te helpen. Wat moet je bijvoorbeeld zeker in jouw kleerkast hebben? Of waar houd je rekening mee tijdens het shoppen? Daar lees je later meer over! Plan ondertussen zeker al eens een uurtje in om te shoppen in jouw eigen kleerkast en nieuwe outfits te zoeken. Maak er eventueel een gezellige avond van met een zus of vriendin. Veel plezier en keep it classy!

1 gedachte over “Hoe kies je de perfecte outfit? Deel 2

  1. […] Hoe kies je de perfecte outfit? Deel 2 […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.