Stijl

Hoe kies je de perfecte outfit? Deel 1

Het is niet altijd even gemakkelijk: Hoe kies je nu de juiste combinatie uit jouw kast. En ik weet zeker dat de gedachte “ik heb niets om aan te doen” ook wel eens door jouw hoofd spookt. Daarom hier wat tips over hoe ik het probeer aan te pakken.

Bewerkt in Lumia Selfie

Begin bij één kledingstuk

Ik kies altijd eerst een item uit waarbij ik rekening houd met de gelegenheid en de omstandigheden. Soms is dat een wollen trui omdat het koud wordt. Of een kleedje omdat het wat chiquer mag. Of net een paar sneakers omdat ik een dagje shoppen heb gepland. Soms is dat gewoon iets waar ik zin in heb: een statement blazer, jeansbroek of rokje. Daarna ga ik op basis van dat ene item de rest uitkiezen.

Tip: ’s ochtends weinig tijd? Denk de avond ervoor al na over wat je gaat aandoen! Als je ’s ochtends toch nog een keuze wilt hebben kan je eventueel twee outfits klaar hangen.

Upgraden of down-dressen

Het cliché “wie mooi wilt zijn moet lijden” is al lang passé. Dankzij de sporty chic trend kan je echt wel stijlvolle comfortabele outfits creëren. Ook ik ga niet elke dag werken met hoge hakken. Als je een drukke dag met veel wandelen voor de boeg hebt, gun jezelf dan platte schoenen! Maar de truc is om dit dan te upgraden. Heb je gekozen voor sneakers? Draag daar dan geen hoodie (“kaptrui”) bij. Maar kies voor een stijlvolle blouse en/of blazer. Of eventueel een leuke rok, maar let wel op dat je er niet teveel gaat uitzien als een schoolmeisje.

En omgekeerd geldt hetzelfde. Heb je zin om die mooie blazer aan te doen die je eens gekocht had voor een feestje? Doen! Maar doe er dan geen rokje of kleedje bij aan. Draag de blazer bijvoorbeeld op een stoere jeans. Of draag een feestelijker kleedje met een toffe cardigan of sandalen.

Tip: probeer op een vrij moment eens een paar nieuwe outfits samen te stellen. Leuke combinatie gevonden? Trek dan even een foto met een smartphone en bewaar deze voor de inspiratieloze dagen!

Is het vrouwelijk/elegant genoeg?

Eén vraag houd ik altijd in mijn achterhoofd: Is het elegant genoeg? Ik probeer altijd wel iets vrouwelijk in mijn outfit te steken. Een hakje, rokje, accessoires, losse haren, rode lippen,… Besef ook goed wat je vrouwelijke troeven zijn en zet die extra in de verf! Hier alvast wat tips:

  • Decolleté: zet deze extra in de verf met een dieper uitgesneden top of blouse.
  • Benen en billen: benadruk ze met een korter rokje of een skinny jeans.
  • Polsen en enkels: Een blazer of blouse is vaak zoveel eleganter met opgerolde mouwen! Benadruk de slankheid van je pols dan eventueel nog wat meer met een lossere armband of horloge. Ook enkels kan je extra in de verf zetten met de flanking trend.
  • Hals: door je haar op te steken en een leuk paar oorbellen te dragen.
  • Taille: met allerlei getailleerde kledingstukken (jurkjes, blazers, hemdjes,…)

Tip: wees een dame met klasse. Als je kiest voor een diepe decolleté laat je bijvoorbeeld niet te veel benen zien!

Houd hierbij altijd rekening met jouw lichaamsvormen en –verhoudingen. Ga je bijvoorbeeld voor de flanking trend, let er dan op dat je jouw benen niet te kort maakt! Creëer dan terug langere benen door die losse blouse niet over de heupen te laten vallen maar in jouw broek te steken. Morgen geef ik jullie hierover nog veel meer tips. En dan vertel ik jullie ook wat meer over kleuren en accessoires!

Een gedachte over “Hoe kies je de perfecte outfit? Deel 1”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.