Beauty

Alledaagse make-up in 10 minuten

Elke ochtend volg ik hetzelfde ritueel. Voor mijn ontbijt heb ik mijn huid gereinigd en dagcrème opgesmeerd zodat die goed kan intrekken. Na het ontbijt is het tijd om mijn make-up aan te brengen:

Bescherming

Meteen het belangrijkste onderdeel van heel de routine: eerst breng ik een beschermlaag aan voor mijn huid tegen de zon en allerlei vervuiling van buitenaf. Ja echt elke dag, zomer én winter! Waarom? Tegen rimpels, pigmentvlekken, huidkanker, enz. Redenen genoeg denk ik! Ik ben verknocht aan de Clinique City Block SPF 25 (factor 25 zonnebescherming). Dit topproduct is zeker nog een aparte post op mijn blog waard. Let wel op: als je wilt gaan zonnebaden is dit niet genoeg bescherming! Ga dan voor een zo hoog mogelijke factor!

Concealer

Deze breng ik altijd aan onder mijn ogen. Ik heb niet echt dikke wallen maar eerder een gekleurde huid rond mijn ogen. Dus concealer is voor mij onmisbaar en ik heb een vrij dekkende versie nodig.

Poeder

Dan poeder ik dit af. Maar meestal enkel op de T-zone (voorhoofd, neus en kin) omdat die het snelst gaat glimmen en het meeste dekking nodig heeft. Poeder beter je wangen niet want dan verlies je de natuurlijke glans en krijg je een doffere uitstraling.

Tip: houd foundation enkel voor speciale gelegenheden. Elke dag je gezicht dicht plamuren is niet gezond! En die kleine oneffenheden vallen voor de buitenwereld veel minder op dan je denkt! Als je toch foundation gebruikt breng je die aan voor het poeder.

Blush

Blush breng je aan op de appeltjes van de wangen (zichtbaar terwijl je lacht) voor een gezondere uitstraling.

Mascara

Niet voor niets het meest verkochte beautyproduct ter wereld. Geeft je een veel opener blik. Vergeet niet eerst je wimpers even te krullen! Ik breng enkel mascara aan op mijn bovenste wimpers. Ik breng vooraf ook telkens een maximizer van Dior aan omdat ik heel korte en dunne wimpers heb en wat extra hulp nodig heb. Maar deze stap zullen de meeste dames kunnen overslaan.

Tip: ben je iets te gulzig geweest bij het aanbrengen van jouw mascara en zit die nu ook op de oogleden? Snel even een wattenstaafje in je make-upremover doppen en over jouw oogleden wrijven. En weg is de mascara!

Wenkbrauwmascara

Eén van de belangrijkste stappen in mijn ochtendroutine. Dit doet zo veel voor jouw gezichtsexpressie! Met volle wenkbrauwen zie je er een stuk beter uit, probeer het maar eens! En je hoeft ze echt niet in te kleuren met potloden, poeders enz. Tegenwoordig zijn er heel handige producten op de markt. Gewoon even over je wenkbrauwen borstelen en klaar!

Highlighter

Als ik nog wat tijd heb breng ik hier en daar nog wat highlighter aan. Meestal op drie plaatsen:

 • Onder mijn wenkbrauwen om deze nog wat te liften
 • In mijn ooghoeken voor een frissere blik
 • Op mijn jukbeenderen voor een extra glans

Lippen

Om af te sluiten kies ik nog een getinte lippenverzorging, glossje, lipstick, enz. die dan ook heel de dag mee in mijn tas gaat.

Bewerkt in Lumia Selfie

Hieronder vinden jullie een lijstje met producten die steevast in mijn dagelijkse routine zitten. Ik weet wat je nu denkt: Zo duur allemaal! Ja dat klopt, maar ik koop ze nooit aan onderstaande prijzen. En als je het niet erg vindt om ook een beetje aan kwaliteit in te boeten hebben veel van deze producten wat goedkopere alternatieven. In een nieuw blogbericht vertel ik jullie daar binnenkort nog veel meer over!

 • Bescherming: Clinique City Block Sheer SPF 25 (23€)
 • Concealer: Clarins Instant Concealer (24,90€)
 • Wimper maximizer: Diorshow Maximizer 3D (32,50€)
 • Wenkbrauwmascara: Benefit Gimme Brow (26,77€)
 • Highlighter: Yves Saint Laurent Touche Eclat (35,50€)

Van mascara, blush- en lipproducten heb ik verschillende soorten en die hangen af van mijn outfit en stemming. Die zie je zeker nog in andere blogs verschijnen. Ga ondertussen al gerust aan de slag met wat je nu in de kast hebt liggen. En ook hier geldt: oefening baart kunst!

Onthoud vooral één ding als je ’s ochtends aan de slag gaat: Less is more! Overdrijf niet en gebruik make-up om je mooie vrouwelijke uitstraling nog wat meer te benadrukken, niet om jezelf te verbergen!

2 gedachten over “Alledaagse make-up in 10 minuten”

 1. Ik vind dat wel tof, zo even terug bij het begin beginnen 🙂

  Hier al je eerste vraag van een lezer se: Wat met B&B-crème?

  1. Het concept achter een BB-crème vind ik geweldig: een dagcrème die meteen ook zorgt voor een lichte dekking. Heel snel en gemakkelijk. Er zijn er zelfs met een zonnebescherming in. Maar helaas heb ik er nog geen gevonden die mij schikt… Maar ik heb ook wel een heel gevoelig en moeilijk huidje. Anders zou ik dat zeker gebruiken! Iedereen zijn huid is anders dus misschien vind jij er wel eentje die bij jou past. Er komen er steeds meer op de markt dus als ik er eentje vind die bij mij past zal je dat zeker hier lezen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.